arrow_drop_up arrow_drop_down

voorkom spijt, Laat Je Bouwplan toetsen vóór het te laat is

Je bent tijden bezig geweest met je bouwplannen. Eindelijk ben je zover, denk je. Maar zijn je bouwplannen wel ideaal? Heb je echt niets over het hoofd gezien?


Er komt zoveel op je af en je hebt al zoveel keuzes moeten maken. Heb je nog wel overzicht? Kloppen jouw verwachtingen straks met het uiteindelijke resultaat? Je doet een enorme investering dan wil je toch zeker weten dat het goedkomt?


Stel je voor dat je pas bij gebruik merkt dat de stopcontacten niet op een handige plek zitten. Dat de deur de verkeerde kant op draait, dat je je huis liever een tikkie had gedraaid. Sommige missers kan je herstellen als ze je echt erg irriteren, andere zijn niet meer te veranderen. 


Voorkom onnodige stress, energie en extra kosten. Samen toetsen we jouw bouwplan op functionaliteit, woongenot, passend bij jouw leefstijl. Zorg dat jouw droomhuis praktisch is, prettig in gebruik en van alle gemakken is voorzien zodat jij straks zorgeloos kunt genieten.

Je huis is meer dan een stapel stenen alleen, toch?

meer woongenot

meer functionaliteit

praktische indeling

specialist in prettig wonen

vanuit functie en woongenot

wonen met een goed gevoel

Je ziet het misschien niet, maar voelt het wel

Sinds 2001 is Fenneke Wortelboer gespecialiseerd alle facetten die woonruimten en jouzelf onderbewust beïnvloeden en spreekt hierover regelmatig op bouwbeurzen en woonbeurzen. Steevast krijgt ze dan te horen: 'Zo had ik het nog niet bekeken, wil je eens naar mijn bouwplan kijken?'


Fenneke ontwerpt huizen van binnenuit naar buiten. Vanuit het interieur, het gebruik en hoe de ruimte voor jou prettig voelt. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, echter het is veel praktischer en ... wonen doe je toch ook binnen? Je omgeving heeft invloed op jou, daar zou meer aandacht aan besteed moeten worden.


Ze heeft een missie: ze wil het bouwen en wonen veranderen door het welbevinden van de bewoners centraal te stellen. Ze heeft er zelfs een mindful wonen interieuropleiding voor ontwikkeld. Wonen gaat over voelen, waarom wordt er dan zo weinig rekening gehouden met het effect op de bewoners? 


Denk maar eens aan licht, ruimtelijke verhoudingen, materialen, kleur, akoestiek en meer, dit kan je positief inzetten en voor je laten werken zodat jij straks optimaal kunt genieten. Door hier bewust je keuzes op te baseren zal jij je er straks fijner voelen en kan je er voor hetzelfde geld je droomhuis van maken. 

Zo hadden we het nog niet bekeken

zegt men vaak als ik een presentatie geef. Niet zo gek want ik pak het inderdaad héél anders aan

omdat PRETTIG WONEN MEER is DAN ALLEEN EEN MOOI PLAATJE

prettige indeling

De indeling is de basis van je huis en de basis van jouw woongenot ze bepaalt in grote mate hoe jij je er straks voelt.  Dus kan ze maar beter goed zijn. Zo kan jij je in een grote ruimte zonder reden niet fijn voelen. Jij wilt een effectieve indeling zonder onnodig ruimteverlies en ... het liefst ruimten die praktisch zijn en prettig voelen, toch? 


Onderzoek liever bewust vóóraf dan dat je straks, als je er in woont, onhandige obstakels tegenkomt omdat je het over het hoofd gezien hebt'. Dat is helemaal niet zo vreemd, want jij bent al zolang met je plannen bezig en hebt inmiddels wellicht een 'blinde' vlek.


Wil jij, nu jij de kans hebt en jouw droomhuis gaat bouwen, het uiterste uit jouw mogelijkheden halen?

meer functionaliteit

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar ik kom vaak tegen dat een nieuwbouwhuis helemaal niet handig is in gebruik. Komen kasten voor ramen te staan, draait een deur de verkeerde kant op of staat op een verkeerde plek als je uit gaat van ultiem woongenot 


Kunnen jouw dierbare spullen een plekje krijgen? Welke mogelijkheden heb je in de toekomst als je een grotere tafel wilt

aanschaffen is je plan dan ook nog ideaal?


Je wilt geen loze ruimten, maar je wilt zeker ook geen beperkingen. Laat je jouw huis aanpassen aan jou of pas jij je liever aan aan jouw huis? Voorkom teleurstelling en jarenlange ergenis, nu het nog kan.  Neem geen risico! 

ultiem woonplezier

Je woonomgeving doet dus iets met jou. Als je gaat bouwen houd je daar dus liever gelijk rekening mee. Hoe zou jij het vinden om 's morgens lekker in het ochtendzonnetje je broodje op te eten? Stel dat er helemaal geen zon binnenkomt hoe zou jij dat dan vinden? Heb je daar ook rekening mee gehouden in jouw bouwplan?


Stel dat het raam ietsje verder naar rechts was geweest waardoor je veel meer zon naar binnen krijgt. Of als de muur net ietsje breder was geweest dan had je jouw lievelingskast daar kunnen plaatsen. Jammer dat de deur de kamer zo doormidden hakt, het zitgedeelte is noodgedwongen veel kleiner geworden maar er is wel veel loopruimte, dat had je anders ingeschat!


Wil jij ultiem woongenot? Al je mogelijkheden benutten, zonder dat het je extra geld kost? Neem geen risico laat jouw bouwplan toetsen.

Gok jij er op dat het wel goed komt? Of...

Wil je voorkomen dat je straks spijt hebt door een pijnlijke of kostbare misser omdat je een keuze 'anders' ingeschat hebt, of over het hoofd gezien hebt. Je staat op het punt om een grote investering te doen. Bedenk hoeveel jaren jij plezier van je thuis zult hebben maar... heb jij ècht wel jouw ideale plattegrond? Een kleine verandering kan je zo maar eens véél meer woongenot en functionaliteit in je woonkamer, keuken of badkamer opleveren.

Praktijk voorbeeld:


Zij kan er niet van slapen. Al anderhalf jaar zijn ze bezig met hun bouwplannen. Eindelijk is het zover dat het bouwplan ingediend kan worden.


En toch...


Alles schreeuwt in haar dat het niet klopt, ze weet alleen niet wat. Ze piekert maar durft niet meer. Al veel vaker hebben ze aanpassingen laten maken in het ontwerp.


En nu ... nu zou het definitief zijn


De architect vindt haar vast een zeur en haar man zou er gek van worden, is wat ze dacht. Niets van dat alles is waar. 

De architect kan er prima mee leven en haar lief ervaart direct de verbetering.


Ze had gelijk, het klopte niet


Als je zó lang bezig bent met je plannen ontstaat er soms een tunnelvisie. Let je vooral op de losse details en verlies je het totaal overzicht. 


Er vallen gelijk bakken vol kwartjes

Zonder grote aanpassingen in de indeling hebben we de plattegronden veel functioneler gemaakt.  Buitenom is eenheid gebracht in de sfeer en is hun oorspronkelijke idee vormgegeven.


Zo mooi om dan te zien dat beiden zó ontzettend blij zijn met het resultaat zoals het er nu ligt. Het is logischer, er is meer samenhang en het voelt fijner. 

Vol vertrouwen stappen ze nu samen het bouwtraject tegemoet.


Bijkomstigheid : Het valt ook nog eens veel gunstiger uit voor hun portemonnaie

review Kleur&Vorm

Diane

ik heb nog nooit zoveel aan iemand gehad!

We hebben afgelopen 15 jaren vaak samengewerkt met 'professionals' bij het bouwen en verbouwen van huizen. Maar het oprecht gepassioneerde, kundige, visie volle en grondige meedenken zoals jij dat voor de 'opdrachtgever' doet is ongekend! Ik heb nog nooit zoveel aan iemand gehad. De tientallen verbeteringen maken alles bij elkaar een wereld van verschil. Zooo blij met je!!

Hoe anderen de ondersteuning ERVAREN 

Petra
Je gaf me steeds weer inzichten en oplossingen waar ik zelf nooit aan gedacht had

Ettie 

Je hebt ons verrast met je originele oplossingen en adviezen. We zijn nog steeds zo blij met de keuzes

Anneke

Je was onze grote steun bij dilemma's en toeverlaat bij het ontwerp van de uitbouw & keuken en de afwerking daarvan

Is jouw plattegrond eigenlijk wel ideaal voor jou?

NEEM GEEN RISICO, LAAT JE BOUWPLAN TOETSEN OP FUNCTIONALITEIT & WOONGENOT

ER ZIJN 3 VARIANTEN:

DOE HET ZELF          |     SCHETSEN OP PAPIER     |             VIP-PAKKET

Haal meer uit je bouwplan met een van Deze 3 varianten

Vaak wordt er niet vanuit het gebruik gekeken naar een bouwplan. Er kunnen dan onbedoeld zeer onhandige situaties ontstaan. Of wordt er niet optimaal van de ruimte gebruik gemaakt. Met deze 3 versies om je bouwplan te toetsen kijken we samen hoe je veel meer mogelijkheden voor je woonplezier uit je bouwplannen haalt.

Voorkom dat je je straks nog jaren irriteert aan iets wat je over het hoofd hebt gezien.

review blije klant van Kleur&Vorm

GA VOOR ZEKERHEID START NU & GENIET DAAR NOG JAREN VAN

VOORKOM SPIJT BIJ BOUWPLANNEN GESPREK

Toetsen, sparren en snel ZÉLF aan de slag

€ 777,-

1 online gesprek mondeling & DIY


Samen toetsen we jouw plattegronden op de ideale indeling, functionaliteit, woongenot & verbeterpunten van je bouwtekening


* Uitleg over de consequenties van je keuzes zoals 

   je ze nu gemaakt hebt 


* Inspiratie voor praktische woonoplossingen en tips om het uiterste uit je mogelijkheden te halen


* Zijn er obstakels of andere verwachtingen?


* Heb je iets over het hoofd gezien?


* Kan je eenvoudig nog meer woonplezier behalen?Kies voor zekerheid en laat je bouwplan toetsen. Dat zou je wel eens véél meer kunnen opleveren dan je denktResultaat:

 • Inzicht jouw plattegrond in de praktijk  
 • inspiratie voor meer functionaliteit
 • Tips hoe verbeterpunten aan te pakken
 • Positieve effecten op jouw woonplezier
 • Met gerust hart de volgende stap nemen

FUNCTIONELE PLATTEGROND CHECK

effectieve verbeterpunten geschetst op jouw bouwplan

€ 1497,-

2 online gesprekken & schetsen op je bouwplan


We toetsen je bouwplan op indeling, functionaliteit & woongenot. Zijn er verbeterpunten in de plattegronden van jouw bouwplan?


* Haal je het uiterste er uit? Kloppen jouw verwachtingen wel, of zijn er andere zaken die je nog belangrijker vindt?


- Na deze Check weet je dat er, voor hetzelfde geld, meer mogelijk is


- Heb je schetsen en voorstellen op jouw bouwtekeningen voor effectievere indeling en tips voor nog meer woongenot


* Uitgangspunt zijn de maten van je eigen meubels


Loop geen risico. Je geeft veel geld uit. Zorg dan dat je op zijn minst het uiterste uit je mogelijkheden haalt. Kies voor een functionele plattegrond & optimaal woongemak


Resultaat:

 • Kwartjes gaan vallen
 • Kleine aanpassingen met groot verschil
 • Jouw échte ideale plattegrond
 • Véél meer mogelijkheden en woongenot
 • Zeker weten dat het goedkomt

BOUWPLAN VIPKEUZE DAG

Antwoord op jE VRAGEN

in één dag véél spijkers met koppen slaan bij je thuis

€ 2497,-

hele dag van 10 uur tot 22 uur overal in Nederland


Op deze VIP dag mag je alles vragen wat je maar wilt weten. Help ik je met keuzes maken.

Laat je me schetsen of een ontwerp maken voor je keuken, badkamer, interieur, kleur, toetsen we je indeling


* Gaan we samen naar bedrijven om materialen te kiezen voor binnen en buiten voor de finishing touch. 


* Slaan we spijkers met koppen. Neem me mee, vraag me honderd uit voor advies en verrassende oplossingen.


* Krijg je inzicht en ondersteuning zodat jij het uiterste uit je mogelijkheden kunt halen. En sowieso meer woongenot gaat ervaren!


Wil jij snel beslissen en zeker weten dat het goedkomt? We zetten samen de puntjes op de i. Daar heb jij minstens nog jaren plezier van


Resultaat:

 • Alle losse eindjes samen in verbinding 
 • Bewust jouw beste keuzes maken
 • Finishing touch tot in detail afgestemd
 • Harmonie, balans en rust
 • Jouw eigenheid 

Had ik dit maar eerder geweten

Anne 

je hebt ons met je ideeën teruggebracht naar onze basis

Diane