je Bouwplan energetisch toetsen?

Twijfel je over de indeling van je droomhuis?

gratis gesprek over je interieur

Je bouwplan is zo goed als klaar, maar toch ...

Je kunt er niet meer van slapen. Je nieuwe huis houdt je helemaal in de greep. Je wist niet dat een huis bouwen zoveel spanning kan geven. Je dacht dat je het zo goed voor elkaar had, maar nu het bouwplan bijna klaar is blijf je maar twijfelen.


Er klopt iets niet, maar je weet niet wat. Het is een gevoel die maar niet verdwijnt. Je partner begrijpt er niets van en wil door. Het heeft immers al zo lang geduurd. 


Het is ook niet niets. Een huis bouwen is geen dagelijkse kost voor je, maar toch moet je beslissingen nemen waar je soms niet eens goed de consequenties kunt overzien.

foutje niet gezien

Je droomhuis kan er op papier nog zo mooi uitzien ...

Stel je voor dat je pas bij de verhuizing merkt dat:


null  de stopcontacten op een onhandige plek zitten

null  je je huis liever een tikkie had gedraaid voor meer zon in huis

null  de deur de verkeerde kant op draait waardoor er onnodig veel minder effectieve ruimte overblijft


Sommige missers irriteren enorm en kan je voor veel extra kosten herstellen. Andere zijn niet meer te veranderen en kijk je dus nog jaren dagelijks tegenaan met veel ergernis . 


Voorkom onnodige stress, energie & extra kosten


Laat je bouwplan toetsen op

null functionaliteit

null welbevinden

null woongenot


Passend bij jouw leefstijl. Waarin we samen zorgen dat jouw droomhuis praktisch is, prettig in gebruik en van alle gemakken is voorzien. Zodat jij straks gegarandeerd jaren zorgeloos kunt genieten.

alles uit je bouwplan halen

Je huis is méér dan een stapel stenen, toch? 

kies jij ook voor:

nóg meer woongenot

meer functionaliteit

praktische indeling

toetsing door dé prettigwonenspecialist

ontwerp vanuit functie & welbevinden

ontwerp vanuit de gevoelskant van wonen

review blije klant van Kleur&Vorm

Je ziet het misschien niet, maar je voelt het wel

Sinds 2001 ben ik, Fenneke Wortelboer, gespecialiseerd alle facetten die woonruimten en jouzelf onbewust beïnvloeden. Dat is de reden waarom ik het ontwerp van je huis vanuit de gevoelskant benader. Aangezien dit een heel andere aanpak vergt dan wat als ‘gewoon’ bestempeld wordt, word ik regelmatig gevraagd om te spreken op bouwbeurzen en woonbeurzen.


Steevast krijg ik dan te horen: 'Zo had ik het nog niet bekeken, wil je eens naar mijn bouwplan kijken?' 


Dat is niet zo vreemd want als je vanuit een holistisch oogpunt kijkt neem je andere beslissingen. Vanuit hoe je de ruimte gaat ervaren, want de ene keuze heeft effect op de andere. Daarom doen we het nèt andersom en ontwerpen je droomhuis van binnenuit naar buiten. Zodat je de meest positieve effecten voor je woongenot kunt benutten en veel méér mogelijk maakt. 


Dus vanuit::

  • jouw interieur
  • het meest effectieve gebruik van de ruimte
  • hoe de ruimte voor jou prettig voelt


Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, echter is deze aanpak veel praktischer en ... wonen doe je toch ook binnen? Je omgeving heeft onbewust invloed op jou, daar zou meer aandacht aan besteed moeten worden. 

Kleur&Vorm
We zijn zo blij dat je ons uit onze kokervisie hebt gehaald. Ik moet er niet aan denken als ons plan was uitgevoerd zoals wij dat in ons hoofd hadden
Anne

Mijn missie: 

De gevoelskant van wonen onder de aandacht brengen

Het welbevinden van bewoners zou de nieuwe standaard moeten zijn in de bouw- en woonwereld. Ik vind het onbegrijpelijk waarom er zo weinig rekening gehouden wordt met de effecten van het ontwerp van een huis op de bewoners? Prettig Wonen gaat over voelen! Omdat wonen vaak over ratio, trends en vakjes gaat heb ik zelf een Mind Voel Wonen interieuropleiding ontwikkeld voor professionals. Want bewustzijn is de eerste stap! Ik heb er meer dan 250 opgeleid.


Je omgeving heeft onderbewust invloed op hoe jij je voelt. Denk maar eens aan licht, ruimtelijke verhoudingen, materialen, kleur, akoestiek en meer. Je kunt je huis positief voor je laten werken, zodat jij straks optimaal kunt genieten van ultiem woonplezier. Hier bewust je keuzes op baseren zal er voor zorgen dat jij je er straks nog fijner voelt.


Denk je: "te laat ... ik heb al een ontwerp". Bedenk het is nu niet vastgoed! Je kunt het nog aanpassen, straks niet meer. Dus laat dan toch je bouwplan toetsen. Het zijn vaak makkelijk aan te passen verbeterpunten bovendien ...

kan je er voor hetzelfde geld écht je droomhuis van maken.

Zo hadden we het nog niet bekeken

Wordt vaak gezegd als ik een presentatie geef. Niet zo gek want ik pak het inderdaad héél anders aan

OMDAT PRETTIG WONEN MEER IS DAN ALLEEN EEN MOOI PLAATJE

prettige indeling

De indeling is de basis van je huis en de basis van jouw woongenot. Ze bepaalt in grote mate hoe jij je er straks voelt, dus wil je dit goed hebben. Zo kan jij je in een grote ruimte zonder reden niet fijn voelen. Jij wilt een effectieve indeling zonder onnodig ruimteverlies en ... het liefst ruimten die praktisch zijn en prettig voelen, toch? 


Onderzoek vóóraf of het ontwerp van je huis ècht wel ideaal is


Dan dat je straks pas, als je er in woont, onhandige obstakels tegenkomt omdat je 'het' over het hoofd gezien hebt. Dat is helemaal niet zo vreemd. Want jij bent al zolang met je plannen bezig dat wellicht een inmiddels leidt aan een tunnelvisie. Een zogenaamde 'blinde' vlek.


Wil jij, nu jij de kans hebt en jouw droomhuis gaat bouwen, het uiterste uit je mogelijkheden halen? Laat dan je bouwplan toetsen!

meer functionaliteit

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar ik kom vaak tegen dat een nieuwbouwhuis helemaal niet handig is in gebruik. Komen kasten voor ramen te staan, draait een deur de verkeerde kant op, of staat nèt op een verkeerde plek als je uit gaat van ultiem woongenot. 

Je wilt geen loze ruimten, maar je wilt zeker ook geen beperkingen, toch?


Laat je jouw huis aanpassen aan jou, of pas jij je liever aan aan het huis?


Kunnen jouw dierbare spullen een plekje krijgen? Welke mogelijkheden heb je in de toekomst als je een grotere tafel wilt aanschaffen, is je plan dan ook nog ideaal?


Je geeft nu enorm veel geld uit met als doel een fijn thuis. Wil jij het dan het risico nemen voor jarenlang ergernis van iets wat gemakkelijk op te lossen was, als je het maar van te voren geweten had? Het kan nu nog!. 

ultiem woonplezier

Je woonomgeving doet dus iets met jou. Als je gaat bouwen houd je daar liever gelijk rekening mee. Hoe zou jij het vinden om 's morgens lekker in het ochtendzonnetje je broodje op te eten? Stel dat er op die plek juist helemaal geen zon kan binnenkomen, hoe zou jij dat dan vinden? Heb je daar ook rekening mee gehouden in jouw bouwplan?


En dan nog iets


Stel dat het raam ietsje verder naar rechts was geweest waardoor je veel meer zon naar binnen krijgt. Of als de muur net ietsje breder was geweest en jouw lievelingskast daar wél kon staan. Dat je spijt hebt dat de deur de kamer zo doormidden hakt en het zitgedeelte veel kleiner maakt. Maar er zo wel veel loopruimte is waar je eigenlijk niets aan hebt, dat had je anders ingeschat!


Wil je zeker weten dat  je straks gaat genieten comfort en woongenot? Al je mogelijkheden benutten, zonder dat het je extra geld kost? Neem geen risico laat jouw bouwplan toetsen.

Gok jij er op dat het wel goed komt? Of...

Wil je voorkomen dat je straks spijt krijgt door een pijnlijke of kostbare misser in het ontwerp van je huis, omdat je een keuze 'anders' ingeschat hebt, of over het hoofd gezien hebt? Je staat op het punt om grote investeringen te doen. Bedenk hoeveel jaren jij plezier van je thuis zult hebben. Of wordt het jaren ergernis? Heb jij ècht wel jouw ideale plattegrond? Een kleine verandering kan je zo maar eens véél meer woongenot en functionaliteit in je woonkamer, keuken of badkamer opleveren.

Praktijk voorbeeld:


Zij kan er niet van slapen. Al anderhalf jaar zijn ze bezig met hun bouwplannen. Eindelijk is het zover dat het bouwplan ingediend kan worden.


En toch...


Alles schreeuwt in haar dat het niet klopt, ze weet alleen niet wat. Ze piekert dag en nacht. Al veel vaker hebben ze aanpassingen laten maken in het ontwerp. Maar nog steeds voelt ze, het klopt niet maar durft niet meer. 


En nu ... nu zou het definitief zijn


De architect vindt haar vast een zeur en haar man zou er gek van worden, is wat ze dacht. Niets van dat alles is waar.  De architect kan er prima mee leven en haar lief ervaart direct de verbetering.


Ze heeft gelijk, het klopte niet


Als je zó lang bezig bent met je plannen ontstaat er soms een tunnelvisie. Let je vooral op de losse details en verlies je het totaal overzicht. 


Er vallen gelijk bakken vol kwartjes

Zonder grote aanpassingen in de indeling hebben we de plattegronden veel functioneler en prettiger gemaakt.  Buitenom is eenheid gebracht in de sfeer en is hun oorspronkelijke idee vormgegeven.


Zo mooi om dan te zien dat beiden zó ontzettend blij zijn met het resultaat zoals het er nu ligt. Het is logischer, er is meer samenhang en het voelt fijner. 

Vol vertrouwen stappen ze nu samen het bouwtraject tegemoet.


Bijkomstigheid : Het valt ook nog eens veel gunstiger uit voor hun portemonnaie

review Kleur&Vorm

Diane

nog nooit heb ik zoveel aan iemand gehad!

We hebben afgelopen 15 jaren vaak samengewerkt met 'professionals' bij het bouwen en verbouwen van huizen. Maar het oprecht gepassioneerde, kundige, visie volle en grondige meedenken zoals jij dat voor de 'opdrachtgever' doet is ongekend! Ik heb nog nooit zoveel aan iemand gehad. De tientallen verbeteringen maken alles bij elkaar een wereld van verschil. Zooo blij met je!!

Hoe anderen de ondersteuning ERVAREN 

Petra
Je gaf me steeds weer inzichten en oplossingen voor de indeling van onze nieuwbouwwoning waar ik zelf nooit aan gedacht had

Ettie 

Je hebt ons verrast met je originele oplossingen en adviezen voor ons nieuwe huis. We zijn nog steeds zo blij met de keuzes

Anneke

Je was onze grote steun bij dilemma's en toeverlaat bij het ontwerp van de uitbouw & keuken en de afwerking daarvan

Is de plattegrond van je bouwplan eigenlijk wel ideaal?

Haal meer uit je bouwplan

Vaak wordt er veel minder vanuit het gebruik gekeken naar een bouwplan.Maar helemaal niet vanuit de gevoelskant van wonen. Er kunnen dan onbedoeld zeer onhandige situaties ontstaan. Of wordt er niet optimaal van de ruimte gebruik gemaakt. Als we je bouwplan toetsen kijken we samen hoe je veel meer mogelijkheden uit je bouwplannen haalt die je meer woonplezier opleveren.

Voorkom dat je je straks nog jaren irriteert aan iets wat je over het hoofd hebt gezien. JA... als je er in woont weet je precies wat je liever anders had gewild.

GA VOOR ZEKERHEID, START NU & GENIET DAAR NOG JAREN VAN

Had ik maar eerder geweten dat je bouwplannen op deze manier toetst

Anne 
second opinion bouwplan
€ 1997

functionele plattegrond check

Wat houdt deze energetische second opinion van je bouwplan in?


We maken een afspraak voor het eerste gesprek. Waarbij we online aan tafel schuiven en samen je bouwplan toetsen op indeling, functionaliteit & woongenot. We nemen daarbij de verbeterpunten in de plattegronden voor jouw droomhuis onder de loep om het uiterste uit je mogelijkheden te halen. Daarna gaan we aan de slag en hebben we intensief contact.


Want:


* Haal je al het uiterste er uit? Kloppen jouw verwachtingen wel, of zijn er andere zaken die je nog belangrijker vindt?


- Na deze Check weet je dat er, voor hetzelfde geld, meer mogelijk is


- Heb je schetsen en voorstellen op jouw bouwtekening voor effectievere indeling en tips voor nog meer woongenot


* Met de maten van je eigen dierbare meubels in de hoofdrol


Je geeft veel geld uit. Loop geen risico! Je bouwplan toetsen zorgt dat je op zijn minst het uiterste uit je mogelijkheden haalt. Terwijl je dat niets meer hoeft te kosten, maar wel veel ergernis bespaart.  Kies voor een functionele plattegrond & optimaal woongemak


Resultaat tijdens deze effectieve sessies :

Gegarandeerd dat:


  • er kwartjes vallen
  • de kleine aanpassingen een groot verschil maken
  • jouw échte ideale plattegrond/ droomhuis zichtbaar wordt 
  • er véél meer mogelijkheden en woongenot te behalen zijn
  • je zeker weet dat het goedkomt


Voor slechts een fractie van het bouwbudget haal je gegarandeerd meer woongenot uit het ontwerp van je huis. Voorkom je dat je iets over het hoofd ziet, krijg je de zekerheid dat je jouw beste keuzes maakt en dat je ontspannen de volgende stappen kunt nemen. 

gelukkig heb je ons met je ideeën teruggebracht naar onze basis

Diane

 

Meest gestelde vragen

We hebben al een architect, dan is het toch niet nodig?

Het zal best goed komen, maar helaas is dat geen garantie dat het helemaal wordt zoals jij het liefste hebt

We zijn al bijna klaar met het ontwerp van ons huis, we willen niet meer helemaal overnieuw

Je zult verbaast staan dat het soms maar hele kleine ingrepen zijn die je hoeft aan te passen voor nóg meer woonplezier

Ik ben al helemaal tevreden met het ontwerp van ons huis

Dat is natuurlijk helemaal geweldig, maar weet jij zeker of jij niets 'iets' over het hoofd hebt gezien waar je later spijt van krijgt?

ik ben bang dat het te laat is

Zolang het de moeite waard is om verbeterpunten aan te brengen dan wil je ze liever vooraf veranderen dan wanneer je te laat ontdekt dat je het liever anders had gedaan. Om vervolgens dikke kosten te maken om het te herstellen, of nog jaren ergernis

Ik ben bang dat er allemaal kosten achterweg komen

Weet je wat het leuke is? Meestal leveren de verkregen inzichten je juist betere en voordeligere opties op!

Ik lig niet op één lijn met mijn partner, dan heeft het geen zin

Mannen en vrouwen benaderen een bouwproject van heel andere kanten. Een beetje op een hoop gooiend willen mannen graag snel beslissingen maken en door naar de volgende stap. En weer op een hoop gegooid: vrouwen voelen vooral, zoeken alles uit tot in detail, zijn aan het wikken en het wegen. Tot oneindig en ergernis van hun partner. Hij wil dat er knoppen doorgehakt moeten worden. Daarbij ziet hij het probleem niet. Als er dan voor je gevoel iets niet klopt, maar je kunt niet onderbouwen waarom dan wordt het stressen en houd je het proces op. Doorgaan is voor jou nog geen optie. Inzicht krijgen in wat je kunt verwachten is de sleutel die je hier aangeboden krijgt en dat biedt beiden zekerheid.

Ik durf het niet aan te kaarten bij mijn partner en architect

Kijk even hierboven en beslis of jij het de moeite waard vindt om voor jezelf helder te hebben wat jij belangrijk vindt? Zodat jij wél kunt onderbouwen waarom je sommige zaken anders ziet, ervaart, voelt!

Ik heb al zoveel laten veranderen, ik durf niet meer

Blijkbaar klopt er iets niet. Besef je gevoel liegt nooit! Het gaat wel om jouw droomhuis hè! Wie komt er straks in te wonen? Wat als je je straks jaren ergert aan een keuze die niet fijn blijkt in de praktijk en jij gelijk al het gevoel had dat er iets niet klopte, maar niet wist wat? En gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.

Waarom zou dat van jou zoveel anders zijn

Wij kijken samen vanuit een heel ander uitgangspunt. Welbevinden, dat is al sinds 2001 mijn specialisme. En geloof me, die impact is iets waar over het algemeen geen, of in ieder geval veel te weinig aandacht naar toe gaat. Een keuze voor het mooie plaatje en met je hoofd ziet er nu eenmaal anders uit dan keuzes maken vanuit hoe een ruimte prettig voor je voelt

Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt met het ontwerp van ons huis

Niets meer aan doen zou ik zeggen, maar stel dat je toch een blinde vlek hebt ontwikkeld. Wat helemaal niet zo vreemd is want je bent er vaak al zo lang mee bezig.

Ik heb al zoveel moeite om overzicht te krijgen, straks snap ik er helemaal niets meer van

Zonder overzicht is het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Bovendien een voor het oog kleine beslissing kan best wel eens een grote impact kunnen hebben op je woongenot. Dat wil je vooral weten niet pas als later blijkt dat je die beslissing heel anders had ingeschat. Het wordt je juist helemaal duidelijk en beslissen wordt een stuk gemakkelijker.

Ik heb moeite om de bouwtekening precies te lezen, ik denk dat mijn partner wel snapt wat er wordt bedoeld

Ga er niet vanuit dat het wel goedkomt. Jij hebt misschien het gevoel dat het dom van je is dat je het niet helemaal precies goed snapt. Veel mensen hebben moeite om een bouwtekening goed in te schatten. Toch is het juist heel belangrijk dat je begrijpt wat de consequenties zijn. Want iedereen heeft andere kaders. Dat is mooi, maar stel dat jij het net anders bedoelt? Dan kan het resultaat wel eens heel anders zijn dan jij verwacht.

   

Gok je erop dat het goed komt?

Of wil je het zeker weten?
50%
Ja, ik wil gegarandeerd fijn wonen
Your information is safe with us