Je Bouwplan toetsen & VOORKOM SPIJT, vóór het te laat is

Al tijden ben je bezig met je bouwplannen. Eindelijk is het zover, denk je. Maar zijn je bouwplannen wel ideaal? Heb je echt niets over het hoofd gezien? 


Er komt zoveel op je af en je hebt al zoveel keuzes moeten maken. Heb je nog overzicht? Kloppen jouw verwachtingen met het uiteindelijke resultaat? Je doet enorme investeringen, dan wil je toch zeker weten dat het goedkomt?


Stel je voor dat je pas bij gebruik merkt dat de stopcontacten niet op een handige plek zitten. Dat de deur de verkeerde kant op draait, dat je je huis liever een tikkie had gedraaid. Sommige missers die je erg irriteren kan je voor onnodige kosten herstellen, andere zijn niet meer te veranderen. 


Voorkom onnodige stress, energie en extra kosten door je bouwplan toetsen op functionaliteit, woongenot, passend bij jouw leefstijl. Waarin we zorgen dat jouw droomhuis praktisch is, prettig in gebruik en van alle gemakken voorzien, zodat jij straks gegarandeerd jaren zorgeloos kunt genieten.

review blije klant van Kleur&Vorm

Je huis is meer dan een stapel stenen alleen, toch?

meer woongenot

meer functionaliteit

praktische indeling

specialist in prettig wonen

vanuit functie en woongenot

wonen met een goed gevoel

Je ziet het misschien niet, maar je voelt het wel

Sinds 2001 ben ik, Fenneke Wortelboer, gespecialiseerd alle facetten die woonruimten en jouzelf onbewust beïnvloeden.  Hierover word ik regelmatig gevraagd om te spreken op bouwbeurzen en woonbeurzen. Steevast krijg ik dan te horen: 'Zo had ik het nog niet bekeken, wil je eens naar mijn bouwplan kijken?' 


Dat is niet zo vreemd want ik kijk vanuit een holistisch oogpunt. Vanuit hoe je de ruimte gaat ervaren, want de ene keuze heeft effect op de andere. Daarom doen we het nèt andersom en ontwerpen je droomhuis van binnenuit naar buiten en op de manier waarbij je de meest positieve effecten benut van je mogelijkheden. 


Vanuit het interieur, het gebruik en hoe de ruimte voor jou prettig voelt. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, echter het is veel praktischer en ... wonen doe je toch ook binnen? Je omgeving heeft onbewust invloed op jou, daar zou meer aandacht aan besteed moeten worden. 


Mijn missie:  Het welbevinden van bewoners de nieuwe standaard te maken in de bouw- en woonwereld. Daar heb ik zelfs een Mind Voel Wonen interieuropleiding voor ontwikkeld. Wonen gaat over voelen! Waarom wordt er dan zo weinig rekening gehouden met het effect op de bewoners? 


Denk eens aan licht, ruimtelijke verhoudingen, materialen, kleur, akoestiek en meer. Deze kan je positief voor je laten werken, zodat jij straks optimaal kunt genieten van ultiem woonplezier. Hier bewust je keuzes op baseren zal er voor zorgen dat jij je er straks fijner voelt. Denk je: "te laat ... ik heb al een ontwerp" Laat dan je bouwplan toetsen en maak er voor hetzelfde geld je droomhuis van. 

Zo hadden we het nog niet bekeken

Wordt vaak gezegd als ik een presentatie geef. Niet zo gek want ik pak het inderdaad héél anders aan

omdat PRETTIG WONEN MEER is DAN ALLEEN EEN MOOI PLAATJE

prettige indeling

De indeling is de basis van je huis en de basis van jouw woongenot. Ze bepaalt in grote mate hoe jij je er straks voelt, dus wil je dit goed hebben. Zo kan jij je in een grote ruimte zonder reden niet fijn voelen. Jij wilt een effectieve indeling zonder onnodig ruimteverlies en ... het liefst ruimten die praktisch zijn en prettig voelen, toch? 


Onderzoek liever bewust vóóraf dan dat je straks, als je er in woont, onhandige obstakels tegenkomt omdat je het over het hoofd gezien hebt'. Dat is helemaal niet zo vreemd, want jij bent al zolang met je plannen bezig en hebt inmiddels wellicht een 'blinde' vlek.


Wil jij, nu jij de kans hebt en jouw droomhuis gaat bouwen, het uiterste uit je mogelijkheden halen? Laat je bouwplan toetsen!

meer functionaliteit

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar ik kom vaak tegen dat een nieuwbouwhuis helemaal niet handig is in gebruik. Komen kasten voor ramen te staan, draait een deur de verkeerde kant op, of staat op een verkeerde plek als je uit gaat van ultiem woongenot. 

Je wilt geen loze ruimten, maar je wilt zeker ook geen beperkingen. 


Laat je jouw huis aanpassen aan jou of pas jij je liever aan aan jouw huis?


Kunnen jouw dierbare spullen een plekje krijgen? Welke mogelijkheden heb je in de toekomst als je een grotere tafel wilt aanschaffen, is je plan dan ook nog ideaal?


Voorkom teleurstelling en jarenlange ergernis, nu het nog kan.  NEEM GEEN RISICO! 

ultiem woonplezier

Je woonomgeving doet dus iets met jou. Als je gaat bouwen houd je daar liever gelijk rekening mee. Hoe zou jij het vinden om 's morgens lekker in het ochtendzonnetje je broodje op te eten? Stel dat er op die plek juist helemaal geen zon kan binnenkomen, hoe zou jij dat dan vinden? Heb je daar ook rekening mee gehouden in jouw bouwplan?


En dan nog iets


Stel dat het raam ietsje verder naar rechts was geweest waardoor je veel meer zon naar binnen krijgt. Of als de muur net ietsje breder was geweest en jouw lievelingskast daar wél kon staan. Dat je spijt hebt dat de deur de kamer zo doormidden hakt en het zitgedeelte veel kleiner maakt. Maar er zo wel veel loopruimte is waar je eigenlijk niets aan hebt, dat had je anders ingeschat!


Wil je zeker weten dat  je straks gaat genieten comfort en woongenot? Al je mogelijkheden benutten, zonder dat het je extra geld kost? Neem geen risico laat jouw bouwplan toetsen.

Gok jij er op dat het wel goed komt? Of...

Wil je voorkomen dat je straks spijt hebt door een pijnlijke of kostbare misser omdat je een keuze 'anders' ingeschat hebt, of over het hoofd gezien hebt? Je staat op het punt om grote investeringen te doen. Bedenk hoeveel jaren jij plezier van je thuis zult hebben. Of wordt het jaren ergernis? Heb jij ècht wel jouw ideale plattegrond? Een kleine verandering kan je zo maar eens véél meer woongenot en functionaliteit in je woonkamer, keuken of badkamer opleveren.

Praktijk voorbeeld:


Zij kan er niet van slapen. Al anderhalf jaar zijn ze bezig met hun bouwplannen. Eindelijk is het zover dat het bouwplan ingediend kan worden.


En toch...


Alles schreeuwt in haar dat het niet klopt, ze weet alleen niet wat. Ze piekert dag en nacht. Al veel vaker hebben ze aanpassingen laten maken in het ontwerp. Maar nog steeds voelt ze, het klopt niet maar durft niet meer. 


En nu ... nu zou het definitief zijn


De architect vindt haar vast een zeur en haar man zou er gek van worden, is wat ze dacht. Niets van dat alles is waar.  De architect kan er prima mee leven en haar lief ervaart direct de verbetering.


Ze heeft gelijk, het klopte niet


Als je zó lang bezig bent met je plannen ontstaat er soms een tunnelvisie. Let je vooral op de losse details en verlies je het totaal overzicht. 


Er vallen gelijk bakken vol kwartjes

Zonder grote aanpassingen in de indeling hebben we de plattegronden veel functioneler en prettiger gemaakt.  Buitenom is eenheid gebracht in de sfeer en is hun oorspronkelijke idee vormgegeven.


Zo mooi om dan te zien dat beiden zó ontzettend blij zijn met het resultaat zoals het er nu ligt. Het is logischer, er is meer samenhang en het voelt fijner. 

Vol vertrouwen stappen ze nu samen het bouwtraject tegemoet.


Bijkomstigheid : Het valt ook nog eens veel gunstiger uit voor hun portemonnaie

review Kleur&Vorm

Diane

nog nooit heb ik zoveel aan iemand gehad!

We hebben afgelopen 15 jaren vaak samengewerkt met 'professionals' bij het bouwen en verbouwen van huizen. Maar het oprecht gepassioneerde, kundige, visie volle en grondige meedenken zoals jij dat voor de 'opdrachtgever' doet is ongekend! Ik heb nog nooit zoveel aan iemand gehad. De tientallen verbeteringen maken alles bij elkaar een wereld van verschil. Zooo blij met je!!

Hoe anderen de ondersteuning ERVAREN 

Petra
Je gaf me steeds weer inzichten en oplossingen waar ik zelf nooit aan gedacht had

Ettie 

Je hebt ons verrast met je originele oplossingen en adviezen. We zijn nog steeds zo blij met de keuzes

Anneke

Je was onze grote steun bij dilemma's en toeverlaat bij het ontwerp van de uitbouw & keuken en de afwerking daarvan

Is de plattegrond eigenlijk wel ideaal voor jullie?

Haal meer uit je bouwplan

Vaak wordt er veel minder vanuit het gebruik gekeken naar een bouwplan. Er kunnen dan onbedoeld zeer onhandige situaties ontstaan. Of wordt er niet optimaal van de ruimte gebruik gemaakt. Als we je bouwplan toetsen kijken we samen hoe je veel meer mogelijkheden uit je bouwplannen haalt die je meer woonplezier opleveren.

Voorkom dat je je straks nog jaren irriteert aan iets wat je over het hoofd hebt gezien. JA... als je er in woont weet je precies wat je liever anders had gewild.

ga voor zekerheid, start nu & geniet daar nog jaren van

Had ik dit maar eerder geweten

Anne 
second opinion bouwplan
€ 1997

functionele plattegrond check

Wat houdt deze second opinion van je bouwplan in?


We maken een afspraak voor het eerste gesprek. Waarbij we online aan tafel schuiven en samen je bouwplan toetsen op indeling, functionaliteit & woongenot. We nemen daarbij de verbeterpunten in de plattegronden

voor jouw droomhuis onder de loep om het uiterste uit je mogelijkheden te halen. Daarna ga ik aan de slag en hebben we intensief contact.


Want:


* Haal je al het uiterste er uit? Kloppen jouw verwachtingen wel, of 

zijn er andere zaken die je nog belangrijker vindt?


- Na deze Check weet je dat er, voor hetzelfde geld, meer mogelijk is


- Heb je schetsen en voorstellen op jouw bouwtekeningen voor effectievere indeling en tips voor nog meer woongenot


* Uitgangspunt zijn de maten van je eigen dierbare meubels


Je geeft veel geld uit. Loop geen risico! Je bouwplan toetsen zorgt dat je op zijn minst het uiterste uit je mogelijkheden haalt. Terwijl je dat niets meer hoeft te kosten, maar wel veel ergernis bespaart.  Kies voor een functionele plattegrond & optimaal woongemak


Resultaat tijdens deze effectieve sessies :


 • Kwartjes vallen
 • Kleine aanpassingen geven groot verschil
 • Jouw échte ideale plattegrond en droomhuis
 • Véél meer mogelijkheden en woongenot
 • Zeker weten dat het goedkomt

je hebt ons met je ideeën teruggebracht naar onze basis

Diane

JA MAAR:

 1. Het ontwerp is al bijna klaar                    Je denkt dat er niets meer kan veranderen? Een kleine aanpassing kan al genoeg zijn om het verschil te maken
 2. Heeft dat wel zin?                                       Het gaat erom dat je je helemaal fijn voelt bij de plannen. Kloppen jouw verwachtingen eigenlijk wel? 
 3. Het is allemaal al zo duur                          Precies! Daarom wil je direct goede keuzes maken. Achteraf met spijt aanpassen is onnodig duur
 4. Hoe weet ik nou of het nog kan?              Als jij enigszins twijfelt dan is het zeker zinvol. Zoals Diane. Dat beetje extra tijd haar zóveel meer opgeleverd
 5. Je zit zo ver weg                                          We kunnen online samenwerken, dat is heel praktisch en inzichtelijk. Je ziet gelijk hoe het ook anders kan
 6. Dat kan ik zelf wel                                       Prima als je tijd en geld hebt om alles zelf uit te zoeken, maar weet jij dan zéker dat het goed komt?  
 7. Ik heb al een architect                              Ieder heeft eigen specialiteiten. De mijne zijn verbeterpunten zien op energetisch niveau (hoe jij je voelt in de ruimte)
 8. Is dat niet zweverig?                                  NEE, aan functionaliteit en je fijn voelen zit niets zweverigs aan, toch? Of ... vergelijk jij liever appels met peren?

Gok je erop dat het goed komt?

Of wil je het zeker weten?
50%
Ja, ik wil gegarandeerd fijn wonen
Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down