CHECK CHECK DUBBELCHECK bij bouwplannen

Wil jij ook zo graag je droomhuis bouwen, maar weet je niet zo goed hoe je dat het beste kunt aanpakken? Je hebt duizenden ideeën maar hoe kies je nu de beste optie? En kan dat dan zo maar? Je denkt dat het veel meer gaat kosten om ècht je droomhuis te bouwen. Dat is voor jou niet weggelegd, want jij kan en wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen.

 

Eerlijk gezegd denk je dat dat onbereikbaar/ onbetaalbaar voor je is.  En dat terwijl er nog geen lijntje op papier staat. Dat lijntje zou overal kunnen staan met dezelfde moeite. Toch zijn het de lijntjes die het verschil kunnen maken.


Dat ene lijntje staat voor zoveel meer:

Voor een muur, deur, raam, eigenlijk zin het een opstapeling van lengten, verhoudingen en richting. Dat is nu net de kern, de manier waarop ze gerangschikt staan maakt of je er gelukkig van wordt.

is jouw droomhuis wel ideaal?
review Kleur&Vorm

Kees

jouw inbreng geeft ons ZOVEEL meerwaarde

Je hebt veel verbeterpunten in ons plan gebracht die we zelf niet zagen

Een huis is meer dan een stapel stenen of een mooi plaatje. 

inzicht waar op te letten

VOOR- & NADELEN HELDER

keuzes makkelijker maken

stel dat alles kan?

Sinds 2001 help ik stellen met bouwplannen het uiterste uit hun mogelijkheden te halen vanuit hun eigen persoonlijke situatie, optimaal gebruik van de ruimte en hun welbevinden. Vaak sta ik op podia en laat mensen het verschil voelen van kijken van de tekening en de praktijk. Altijd krijg ik terug: "Zo had ik het nog niet bekeken"


Veel mensen hebben best wel moeite meer het voorstellen wat er precies op de bouwtekening staat. Helaas wordt vaak overschat dat het wel goed komt en nemen 'de nadelen' die het brengt voor lief, die ze overigens zelf niet zien.


Ik ben gespecialiseerd in alle facetten die wonen prettiger maken. Als je die elementen, voor hetzelfde geld, kan toevoegen aan het ontwerp van jouw droomhuis zal je straks nog meer genieten van je droomhuis. En uhhhh... Stel dat alles kan?


Hoe ziet jouw droomhuis er dan uit?

Waar word je dan zo blij van?

Wat valt dan het meeste op?


Begin daar dan eens mee met je eerste lijntje. Is dat de woonkamer, de keuken of de buitenkant?

van binnenuit je huis ontwerpen

Hoe je kast de basis van je droomhuis is

Bij ons was het de oude bakkerskast van 3.20 meter breed en 2.40 meter hoog.

Aan die kast ben ik verknocht, die moest dus mee. Maar hij was wel zo groot dat hij in geen enkele standaard woning paste. Telkens was ik de indelingen aan het aanpassen om het zo te krijgen dat we er genoegen mee konden nemen.


Je hebt nu de kans om het goed te doen. Meestal blijf je er wel een poosje wonen als je de kans krijgt om je droomhuis te maken. Daarom is het zonde als je met minder genoegen neemt. Wat als je voor hetzelfde geld jouw huis kunt creëren vanuit jouw eigen ultieme woonplezier. Maar weet jij waar je allemaal rekening mee kunt houden? Zodat je dat kunt inzetten om alles uit jouw mogelijkheden te halen. Als je 'dat' niet weet, mis je 'dat' sowieso, terwijl 'het' je niets extra's kost.


Deze korte online cursus 'Check Check DubbelCheck van je bouwplannen' neemt je bij de hand en laat je nadenken over zaken waar je misschien in eerste instantie niet zo bij stil staat. Maar die je misschien wel tot andere beslissingen brengt.


Je thuis voelen gaat immers over je fijn voelen, toch?

je huis ontwerpen van binnenuit naar buiten

de impact van de kast

Begrijp wel het is mijn vakgebied om super-functionele indelingen te maken die ook nog eens meer woongenot opleveren. Maar ook ik had het gevoel mijn droomhuis is voor ons niet weggelegd. Door de aanpassingen op de standaard plattegronden werd de prijs veel hoger door ‘het meerwerk’ en was het uit eindelijk nog niet ideaal. Bij andere bouwers was het niet mogelijk omdat ze alleen maar standaard mogelijkheden bieden. Dan ook nog eens op de niet helemaal ideale situatie.

 

Toch wilden we heel graag bouwen, want we hadden een supermooi stukje grond, dichtbij natuurgebieden. De kavel op zich was niet ideaal, dat was ook de reden dat we na 2 jaren alsnog ingeloot konden worden. Uiteraard hebben wij daar iets op bedacht. Niet alledaags, maar het werkt voor ons, nog steeds. Wij waagden de stap, want ons ideale plaatje hadden we natuurlijk al helemaal op papier uitgewerkt.

 

Wij hoefden niet eerst naar een architect, want mijn ervaring tijdens de second opinions die ik van bouwplannen maak merk ik vaak dat een architect vaak zijn focus op de buitenkant en het mooie plaatje heeft.


Soms kom ik echt zeer onhandige indelingen tegen. Moet een kast half voor het raam geplaatst worden omdat er geen rekening is gehouden met het wonen in de praktijk. Je wilt toch een kledingkast in je slaapkamer, tenminste als je niet gelijk een hele kamer wilt opofferen voor een walk in closet.

 

Oké een walk in closet wil je misschien wel maar dat hoeft niet ten koste te gaan van een complete kamer. Je kunt de ruimte zo indelen dat die super functioneel in gebruik is.

en hoe zit dat nu met jou?

Ieder mens is verschillend. Waarom zou je dan jouw dromen uit handen geven? Ieder heeft zo zijn eigen kijk, visie en invulling voor bepaalde zaken. Dat maakt het ook juist zo mooi verschillend.


Bedenk dat degene die jouw huis ontwerpt, dat vanuit zijn eigen invalshoek benaderd. Dat gebeurt niet bewust, maar vaak zijn we geneigd de ander net zo te helpen als we dat zelf prettig vinden. Het zal vast prachtig worden, maar hoe zal het zijn als het precies wordt zoals jij dat fijn vindt?


Zorg in ieder geval dat jezelf overzicht houdt en ga er niet vanuit dat vanzelf goed komt. Deze online cursus ' Check Check DubbelCheck bij Bouwplannen' zet je aan het denken wat jij het prettigst vindt. Met alle ruimte voor je eigen invulling, zodat je niet direct vanuit compromissen hoeft te kiezen.

LAat je het toch liever aan het toeval over?

Een huis bouwen doe je vaak maar één keer. Soms heb je het 'geluk' dat je het nog een keer doet. De eerste keer ontdek je wat je de volgende keer liever anders doet. Daarom is het ook zo fijn dat jíj dat niet eerst hoeft te ervaren. Jij kunt het gelijk in een keer goed doen, tenminste als jij alles uit jouw mogelijkheden wilt halen. En ... vooraf wilt weten dat het goed komt.

je ideale huis bouwen

Houdt de regie zelf in handen

Misschien heb je al wat op papier, heb je een architect ingeschakeld, of een bouwkundig tekenaar. Doe je zelf een plezier. Houdt de regie in handen. Snap de effecten van ieder lijntje, dan pas weet je of het wel ideaal is in jouw situatie.

 

Waar verheug jij je het meeste op? Heb je de eerste impulsen op papier gezet? Kijk eens wat het verschil is met je schets. Klopt het met wat er nu staat? Is het in verhouding met wat jij het liefst wilt? Is het groot, of juist veel kleiner dan je dacht?

 

Zomaar wat vragen, want zomaar ben je van je doel afgedreven omdat je met minder genoegen neemt.

 

Wil jij rustig je bouwproces ingaan? Niets over het hoofd zien

Wil jij voor jezelf helder hebben of jouw plan klopt met wat je eigenlijk graag wilt? Doe dan zelf de Check Check DubbelCheck van je eigen droomhuis.

 

De lijntjes op papier zijn de basis van je droomhuis. Je kunt straks misschien nog kleine aanpassingen doen voor veel geld, maar geen grote wijzigingen meer doorvoeren omdat je te laat ontdekte dat dit niet is wat je wilt. Vaak merk ik dat mensen toch niet helemaal voor zich kunnen zien wat de bouwtekening helemaal inhoudt. Vooral niet de effecten in de praktijk als ze er in wonen.

 

Wil jij teleurstelling voorkomen? Doe dan op zijn minst deze doe het zelf check van je bouwplan. Waarin je per ruimte even weer langs gaat wat het nu voor je betekent als het zo uitgevoerd wordt als het nu op papier staat. Zodat je weet waarvoor je kiest en of je, in de drukte van zoveel zaken tegelijk, niets over het hoofd hebt gezien
je bouwplan toetsen op functionaliteit en woongenot
397-

Alleen nu € 197 tot zaterdag 23.59 uur

dubbelcheck je bouwplan

Houdt grip op je eigen situatie. Toets je eigen bouwplan online en kies voor het beste uitgangspunt voor jezelf. Zonder compromissen.


Straks ben je blij dat je alles uit je mogelijkheden hebt gehaald, want daar heb je nog jaren woonplezier van!


Vul de kortingscode CLOSE MEMBER er bij dan krijg je de mega kortng

Ettie

Je hebt ons behoedt voor keuzes waar we zeker spijt van hadden gehad

Petra
Je laat ons nadenken over zaken wij wij nog nooit bij stil gestaan hebben

Joke

Het voelt veel beter zo. Het is nu echt mijn huis geworden