Je Droomhuis ontwerpen
Jouw eigen Droomhuis ontwerpen
Al jaren zie je ‘t helemaal voor je hoe je droomhuis eruit ziet. Nu dit werkelijkheid wordt merk je dat je toch nog heel veel vragen hebt. Je moet zoveel keuzes maken die invloed hebben op hoe je huis er straks uit gaat zien. Ook heb je vast al gemerkt dat er beslissingen tussen zitten waar je eigenlijk geen voorstelling bij hebt. Toch heb je de knoop doorgehakt in de veronderstelling dat het vast goed komt. Met of zonder de mening van een ander.
Twijfels worden gepieker…
Eerlijk gezegd heb je er ook wel eens slapeloze nachten van gehad. Je huis blijft dag en nacht door je hoofd malen. Meestal bouw je een huis maar een keer en één ding is zeker: Je wilt het goed doen! Aan alle kanten krijg je begeleiding en mensen die jou gevraagd en ongevraagd goed bedoelde adviezen geven. Maar hoe weet je nu wat goed voor jou is?
Geheimpje...
Dat ben jezelf! Jij bent je beste adviseur, DE EXPERT! Niemand kan voelen wat jij voelt. En laat dat onderbuikgevoel van jou nou nèt ‘t verschil maken😉 Dat gevoel is er niet voor niets.
Jouw lichaam is wijzer dan je denken.
Het verschil tussen denken en voelen
Helaas hebben we de laatste eeuwen ons vertrouwen in onze intuïtie opgegeven en hebben wetenschap en denken op een voetstuk gezet. Terwijl in onze intuïtie en ons hart onze innerlijke wijsheid zit. Zelfs 5000 x sterker dan in ons denken.
Wat ik nog meer ontdekt heb?
Dat mannen andere beslissingen nemen dan vrouwen. Mannen zijn vaak doelgericht, praktisch en snel met beslissingen nemen. Vrouwen verzamelen allerlei inspiratie, voorbeelden, sfeerbeelden, kleuren materialen tot in de kleinste details. Ze wikken en ze wegen. Ze twijfelen en gaan nóg meer verzamelen.
Hij wacht op haar en vindt het op een gegeven moment wel welletjes. Hij wil graag verder en wil knopen doorhakken.
Dat zorgt voor spanning bij haar want voor haar klopt het totaalplaatje gewoon nog niet. Ze kan het niet bij hem kwijt, of bij de (mannelijke😉) architect want zij zien het 'probleem' niet. En dan.... dan gebeurt er iets in haar.
Een beetje dom
Helaas weet ze zelf ook niet wat er dan anders moet. Het is immers 'maar' een gevoel. Op het laatste juist zo belangrijke moment gooit ze bijna het bijltje erbij neer. Ze voelt zich een zeur, onbegrepen en misschien onderbewust ook wel een beetje dom.
Je ziet 't niet, maar voelt 'het' wel
Dat een huis bouwkundig goed in orde moet zijn is logisch en dat je huis er mooi uitziet is ook belangrijk, maar wist je dat bijna niemand rekening houdt met hoe jij je straks in je nieuwe huis gaat voelen? Simpelweg omdat weinig mensen zich bewust zijn dat de omgeving waarin je woont/ werkt invloed heeft op je welbevinden.
Zie jij de link van het ontwerp van je huis met bewustzijn?
Daarom de vraag aan jou nu jij je droomhuis gaat bouwen: Luister jij naar je gevoel als je beslissingen maakt voor het ontwerp van je huis, of laat je je vooral leiden door het mooie plaatje?
Je huis doet méér met je dan je denkt
Zo hebben de vormen van de ruimte, ruimtelijke verhoudingen, de plekken van de muren en deuren, hoe en waar het licht naar binnen komt, de materialen die je gebruikt, de kleuren en zoveel meer, zonder dat je dit beseft impact hebben op je gemoedstoestand. Positief en negatief. Dat kan zó negatief zijn dat mensen ziek van een ruimte kunnen worden. Denk aan kantoortuinen waar veel ziekteverzuim is.
Ongrijpbaar maar je ervaart 'het' wel
De energetische kant van het ontwerp van je huis en interieur is sinds 2001 mijn specialisme en ik gun je en denk dat eindelijk de tijd is gekomen dat men gaat geloven dat alles om je heen een eigen energie heeft. Zodat je alle elementen voor het ontwerp van je huis en interieur op de meest positieve manier kunt inzetten om nog meer ontspanning en harmonie in je huis & in jezelf te ervaren.
Denk alleen maar eens aan materialen, bijvoorbeeld een stenen gevel of 'n houten gevel. Een klein raampje, of een groot raam. Een hoge grote ruimte, of een kleine lage ruimte. Voel je 'm?
Ik merk vaak dat vooral vrouwen hulp bij me zoeken op het moment dat ze onder hoge spanning staan. Als het ontwerp van hun huis bijna ingediend wordt ter goedkeuring van de gemeente, maar dat ze het gevoel hebben dat er nog steeds iets niet klopt.
Als we dan samen de energetische impact van ‘t ontwerp van haar droomhuis toetsen, om het meeste woonplezier uit hun mogelijkheden te halen, valt er letterlijk een zware last van hun schouders. Eindelijk iemand die begrijpt waar ze zelf haar vinger niet op kon leggen. Nu krijgt ze inzicht in de gevolgen en ziet ineens, voor hetzelfde geld, gegarandeerd veel meer mogelijkheden.