arrow_drop_up arrow_drop_down

Ga je voor de buitenkant, of binnenkant?

Wat vind jij belangrijker? Buiten of binnen?

Gekscherend vraag ik dat wel eens. Nou eigenlijk ben ik bloedserieus. Daarom vraag ik het ook aan jou. Waarop baseer jij je beslissingen, bijvoorbeeld als je je Droomhuis gaat bouwen? Vind jij het mooie plaatje aan de buitenkant van je droomhuis belangrijker dan hoe het van binnen wordt? Dat geldt voor alle vlakken. Dus ook voor je interieur, kleur, materialen, licht, de hele rattenplan.

 

Misschien een gekke vraag maar …

Regelmatig maak ik mee als ik bouwplannen toets, dat mensen een blinde vlek hebben op de binnenkant van hun huis. Meestal zijn ze er al zolang mee bezig dat er een kokervisie ontstaat. Bovendien hebben veel mensen moeite om hun bouwtekening goed in te schatten op wat zij kunnen verwachten.

Hun beeld voor de buitenkant lukt prima. Ook zijn er prachtige plaatjes voor de sfeer en hun interieur verzameld en hebben het gevoel dat ze goed voor elkaar hebben. Vaak is daar met zoveel zorg en liefde aan gewerkt, dat zie ik aan alles. Echter ….

 

Mooi is geen garantie voor woonplezier

Het ziet er inderdaad mooi uit, maar is het ook praktisch? Dat is natuurlijk nog weer iets anders. Hoe zou jij het vinden als je pas achteraf ontdekt dat je het liever toch anders had gehad. Of dat je merkt dat de deur nèt op een ‘verkeerde’ plek zit.

Nou ja, misschien niet op de verkeerde plek, maar het was wel handiger geweest als je de consequenties eerder goed had ingeschat. Nu kan je die prachtige grote tafel toch niet aanschaffen, want daarvoor was het fijner geweest als de deur iets verder naar rechts zou zitten. Pfff… De impact van je keuzes kunnen dus best wel eens anders zijn dan jij eigenlijk graag wilt. Nu is dit maar een klein voorbeeldje.

 

Maar stel eens dat het erger is?

Nog erger is het als de indeling van jouw toekomstige huis onhandig is. Nu denk je misschien, dat van ons is prima voor elkaar. Dat dacht Diane ook. Het ene was nog mooier dan het andere. Eindelijk was hun bouwtekening gereed om ingediend te worden, maar toch voelde het niet goed. Ze lag er nachten wakker van. Wat waren ze beiden blij dat we er samen nog grondig naar gekeken hebben. Tig kwartjes hoorde ik vallen. Ze vielen van de ene verbazing in de andere. “Daar hebben we zo helemaal niet naar gekeken”, zegt ze met een big smile. Zij waren nog nèt op tijd en zijn blij dat ze nog zoveel veranderingen konden toepassen.

 

Nog een keertje, maar dan nèt even anders

Waar baseer jij je keuzes eigenlijk op als voor je droomhuis? Doe je dat ‘verstandig’ lees verstandelijk met je hoofd dus, of ga je voelen? Wist jij dat jouw uitgangspunt het resultaat bepaalt? Beiden zullen een ander resultaat geven. Het klinkt misschien wat zweverig, maar je onbewuste heeft meestal binnen 2 seconden al een antwoord voor je. Misschien heb je wel eens vaker gehoord dat je 95% van je beslissingen onbewust neemt.

Anderen zeggen zelfs dat het tegen 98% aanloopt. Terwijl we de hele dagen bezig zijn met die overige 2-5% te doorgronden. Terwijl je onbewuste daar in veel gevallen allang een antwoord op gegeven heeft.

Misschien denk je nu wat heeft dit nu met het ontwerp van mijn huis of interieur te maken? Alles wat je voor de buitenkant beslist, daarmee bedoel ik ook voor het mooie plaatje, trends of status, geeft een ander resultaat dan als je kiest wat goed voelt. Want je omgeving doet veel meer met je dan jij denkt. Daar kan je maar liever rekening mee houden, toch?
Het een heeft nu eenmaal invloed op het andere.

 

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler. Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur