Heb jij thuis ook het effect gemerkt?

Heb jij thuis ook het effect gemerkt?

Een bizarre situatie

En een ‘mooi’ voorbeeld wat energie kan doen. Van de ene op de andere dag is ons vanzelfsprekende leven door corona veranderd. Met als gevolg een reorganisatie in ons hoofd en ook in de praktijk. We kijken nu vanuit een heel ander uitgangspunt.

Tijd voor bezinning, mensen gaan naar binnen bij zichzelf en ieder doet dat op zijn eigen manier. Ondanks dat we fysiek afgesloten waren van elkaar heb ik het gevoel dat we ondanks dat, of juist doordat we veel meer in verbinding met elkaar zijn. ‘Het’ lijkt dat dit een keerpunt is voor alles.

Er is iets veranderd. Jouw energie, de energie van de mensen en dingen om je heen, de energie van de wereld, bijna alles is anders.  Zelfs de deurkruk en het winkelkarretje voelen anders. We worden constant gewaarschuwd, het gevaar ligt op de loer. Je bent anders in contacten. Of eigenlijk dis-tacten, afstand, geen aanraking en alle gevolgen daarvan, zijn ineens je nieuwe wereld.

We zijn in verwarring. Goed nieuws? Ooit heb ik geleerd dat verwarring de poort is naar nieuwe mogelijkheden. Nu maanden later zijn we al helemaal in een ander patroon geschoven. Zo snel wordt dat weer een ‘nieuw gewoon’, de gevolgen voor kleine kinderen zijn volgens mij enorm op sociaal vlak. Want dit is de tijd waarin zij hun basis vormen. Genoeg hierover.

Uitmesten

Misschien heb je gemerkt toen je thuis kwam te zitten dat je aan het opruimen en uitmesten ging. Heb je ‘oude spullen’ die je niet meer dienden weg gedaan. En dat dàt opruimen en her-bestemmen je een goed gevoel geeft bleek ook wel. Gezien de files met lange rijen auto’s met aanhangwagens en lange wachttijden voor de vuilstort. Het werd tijd voor nieuwe energie en alles van je af te schudden. Onze voorouders deden hetzelfde met de voorjaarsschoonmaak. Alles weer fris en schoon.

Mensen gingen voorjaar 2020 massaal met hun thuis aan de slag. Het was druk bij de bouwmarkt en woonboulevard. Het gezellig maken thuis kreeg ineens voorrang. Dat gebeurt omdat je met de neus op de feiten wordt gedrukt. Je merkt dat het thuis niet fijn meer voelt, het is tijd voor verandering. Misschien wel omdat je om elkaars lip zit en geen kant meer op kan. Dat geldt natuurlijk helemaal voor de mensen zonder tuin. Soms heb je helemaal niet in de gaten waar het ‘m aan schort maar voelt het gewoon niet fijn. Het kan liggen aan de kleur op de muren die je nu niet meer past, of dat je de onrust voelt van de spullen om je heen zonder dat je precies ontdekt wat precies.

Jouw gevoel is jouw gevoel en die klopt altijd. Nu je zoveel thuis zit besef je waarschijnlijk hoe belangrijk het is dat het thuis fijn is, want dat doet je goed. Wil je  je zelf aan de slag met hulp van mij? Dat kan NU via een online live versie van de woonkamer metamorfose met je eigen spullen. Waarbij je inzichten krijgt wat voor jou het verschil kan maken. Scroll op die pagina naar beneden, dan vind je de online PILOT .

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler.Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur