in de media

wonen&co

op podia

Ik doe het anders. Sinds 2001 laat ik mensen met bouwplannen op een andere manier kijken naar hun bouwtekening. Uit ervaring weet ik dat veel mensen gaan voor het mooie plaatje. Maar is jouw mooie plaatje van je droomhuis wel zo ideaal in gebruik? Helaas maak ik vaak mee dat er niet zo veel gekeken wordt naar het gebruik van de ruimten als bewoners. Soms is het ronduit onhandig ingedeeld. Maar er is nog iets. Ik vind dat de gehele bouwkolom welbevinden van de bewoners voorop zou moeten stellen als standaardnorm. Want je thuis is je basis. Daar moet je je veilig en goed voelen. Een huis is méér dan een stapel stenen.


Je kunt ziek worden in een ruimte. Denk maar eens aan de ziekmakende kantoor'tuinen'. Je wordt onderbewust beïnvloed door je omgeving. Daarom is het ook zo belangrijk dat je bewust goede keuzes maakt. Je doet een enorme investering en voor hetzelfde geld kan je véél meer woonplezier beleven als je met het ontwerp rekening houdt met de verschillende facetten die wonen veel prettiger maken. Dat is mijn missie en daarom sta ik op podia. Mensen zijn altijd erg blij als ze nog aanpassingen kunnen maken in het ontwerp van hun huis nadat ik hen wakker geschud heb.

Zoek je een spreker die wonen in een ander daglicht zet?