je huis ontwerpen vanuit de gevoelskant van wonen

"omdat prettig wonen ook 'n keuze is"

Dit wil je weten als je je huis ontwerpen gaat

Is jouw ideale droomhuis Ècht wel zo ideaal?

Je huis ontwerpen kan op vele manieren, dat betekent dat de resultaten ook verschillend zullen zijn. Zeker als je je huis laat ontwerpen door iemand anders, want iedereen heeft  zijn/haar eigen focuspunten en kwaliteiten. Dat maakt het juist ook zo persoonlijk. Tenminste als het overeenkomt met jouw eigen wensen. Het lijkt ONVOORSTELBAAR MAAR ...


Geregeld krijg ik bouwplannen onder ogen die 'gewoon' onhandig zijn


Tijdens second opinion van bouwplannen ontdek ik vaak dat er bij het ontwerp van een huis onvoldoende rekening gehouden wordt met de persoonlijke situatie van de bewoner, de gevoelskant van wonen, dus hoe zij zich straks voelen en het gebruik van de ruimte in de praktijk.


ERNSTIG MAAR ÈCHT WAAR: Soms is de indeling van de plattegrond zó onhandig dat het de mogelijkheden beperkt om er straks fijn te wonen. Stel je voor dat jouw interieur straks niet op de meest ideale manier valt in te passen in de plattegrond van je woonkamer. 

HET RAAM IN DE KEUKEN kan NIET OPEN OMDAT DE KRAAN IN DE WEG ZIT. JE MERKT HET PAS ALS HET TE LAAT IS

WAS DIE MUUR MAAR 15 CM LANGER GEWEEST, DAN KON DE APPARATUUR NAAST ELKAAR STAAN

wat onhandig! nu staat de kast voor het raam omdat er nergens anders plek voor is
voorkom spijt bij bouwplannen

Voorkom dat je nare verrassingen te laat ontdekt

Je verwacht dat het wel goed komt, want diegene die je helpt met het ontwerp van jouw droomhuis zal 'het' wel 't beste weten, denk je overtuigd. Dat is echt een denkfout. Misschien is hij of zij gefocust op heel andere zaken. En blijken jouw verwachtingen niet te kloppen, maar dat ontdek je vaak pas veel te laat.


Dat is jammer want helaas maak ik vaak mee dat er geen rekening gehouden is met dierbare spullen. De opdrachtgever legt zich daar dan gemakkelijk bij neer omdat ze denken dat het nu eenmaal de beste oplossing is. En zeggen tegen zichzelf: 'Dan moet ik maar andere meubels kopen'. Dat is de omgekeerde wereld! Meestal wordt er pas in een veel later stadium gedacht aan de inrichting. Eigenlijk is dat heel onhandig, want als je er pas met de verhuizing achterkomt dat de indeling niet ideaal is dan kan je niets meer aanpassen.


Dus ... we draaien het om


Juist die persoonlijke spullen en eigenaardigheden maken van jouw huis je thuis. Door te beginnen aan de binnenkant en vanuit gebruik valt alles op z'n plek.


Want:


  • waarom zou jij je aan je huis willen aanpassen terwijl het andersom veel handiger en functioneler kan?


  • wil jij gemakkelijk voorkomen dat je straks, voor hetzelfde geld, met minder woongenot genoegen moet nemen?     


  • waarom zou je onnodig veel tijd, energie en geld willen steken in de 'verkeerde' zaken?


Het ontwerp van een huis staat niet op zich. Er zijn zoveel aspecten bij het ontwerpen van een huis die impact hebben op elkaar. Zoals bijvoorbeeld de indeling, maten, vormen van de ruimte, lichtinval invloed kunnen hebben op de functionaliteit van de ruimte, maar ook op het welbevinden van de bewoners. Belangrijk om direct rekening mee te houden als je nog meer woongenot in het ontwerp van je droomhuis wilt brengen. Veel beslissingen voor je huis worden gemaakt vanuit je ratio.


Prettig wonen zegt al dat het over voelen gaat. Helaas wordt de gevoelskant van wonen meestal buiten beschouwing gelaten. Terwijl dit juist bij het ontwerpen van een huis tot heel andere resultaten leidt. 


Op deze pagina vind je voorbeelden hoe het ook kan null     

Er staan linken op naar pagina's met verschillende onderwerpen die belangrijke onderdelen zijn als je je huis ontwerpt. Stof tot nadenken dus!

JE DROOMHUIS BOUWEN MET DE ZEKERHEID DAT JE DE GOEDE KEUZES MAAKT?

Heb je bouwplannen en wil je het uiterste uit je mogelijkheden halen? Het ontwerp van je droomhuis is vast en zeker mooi. Maar wist jij dat lang niet altijd gekeken wordt vanuit jou als bewoner en vanuit jouw woongenot?


Doordat ik sinds 2001 gespecialiseerd in alle facetten die een woonruimte prettig maken, weet ik dat je met soms kleine ingrepen nog veel meer functionaliteit, welbevinden en woonplezier in het ontwerp van je huis kunt brengen. 


Wil jij voorkomen dat jij je straks nog jaren ergert aan onhandige keuzes omdat je de gevolgen niet kon overzien? Dan is het belangrijkst om te starten met het 'fundament' van jouw huis. Jouw wensen en de indeling van jouw ideale plattegrond zijn de basis voor jouw woongenot

HOE ONTWERP IK MIJN EIGEN HUIS?

JE HUIS ONTWERPEN IS MééR DAN EEN TEKENING MET LIJNEN MAKEN

Het veel logischer om van binnen uit je huis om je heen te ontwerpen gericht op het gebruik en woongenot, in plaats vanuit de buitenkant en het mooie plaatje. Laat het huis zich aan jou aanpassen nu jij de kans hebt en voor optimaal leefplezier en eindeloos genieten kunt kiezen.


Door mijn afwijkende visie en specialisme word ik vaak gevraagd om te spreken op Bouw- en Woonbeurzen waarbij ik mensen met bouwplannen de ogen open en wakker schud als we samen hun bouwplannen toetsen.


Meer over Fenneke 


ALS JE JE EIGEN DROOMHUIS WILT BOUWEN? 

DAN WIL JE ZEKER WETEN DAT HET GOED KOMT, TOCH?


Maanden, soms jaren ben je bezig geweest met de voorbereidingen voor je droomhuis met kans op blinde vlekken. Maar ... heb je wel overal aan gedacht?

Tsja... als je er eenmaal in woont weet je precies wat je graag anders had gewild. 

ONTDEK HOE JIJ NOG VÉÉL MEER UIT HET ONTWERP VAN JE HUIS HAALT 

null  KAN JE JE MOEILIJK VOORSTELLEN WAT DE EFFECTEN VAN JE BOUWTEKENING ZIJN?

Dat is niet ideaal, maar zorg in ieder geval dat je wél begrijpt wat de gevolgen zijn van je beslissingen. Want soms belemmeren ze jouw woonplezier.

null  KIES JE LIEVER DIRECT VOOR PRAKTISCHE WOONOPLOSSINGEN?

Met 'n steuntje in de rug kan je direct ideale keuzes maken

null  VOORKOM ONHANDIGE KEUZES, ONNODIGE SPIJT & BESPAAR GELD, TIJD, ENERGIE 

 Zijn je bouwplannen ècht wel ideaal? Heb je overal aan gedacht? Doe een second opinion en ervaar nog meer woongenot waar je nog jaren plezier van hebt

WAT ANDEREN VAN DE ONDERSTEUNING VONDEN

Fenneke ziet mogelijkheden waar ik zelf niet opgekomen was

Wat je voor ons hebt betekent in de voorbereidingsfase en ontwerpfase van onze verbouwing is steun en toeverlaat bij alle dilemma's, impasses en beslissingen. Je bood ons steeds weer verrassende oplossingen                                                           Ans & Max 55 en 57 jaar

we konden onze vinger niet op de zere plek leggen, fenneke direct

We hadden een architect gevraagd een ontwerp van ons droomhuis te maken, maar we bleven twijfelen en wisten niet waarom. Tijdens ons eerste gesprek met Fenneke bleek al snel dat dát niet voor niets was. Het ontwerp was mooi, maar zeker voor ons niet handig in gebruik


We hebben onder andere samen de indeling, de lichtinval, functionaliteit en de kleuren van het huis aangepast. Ook hebben we samen de interieur-onderdelen passend bij elkaar uitgezocht.                   Jos & Elli 58 en 62 jaar

PRAKTIJKVOORBEELDEN VAN PARTICULIER OPDRACHTGEVERSCHAP

We hebben het nog vaak over jou Fenneke 

Hoeveel je voor ons betekend hebt en hoe blij we zijn dat je ons uit onze tunnelvisie hebt gehaald ! Anne

ANNE & ETTIE 71 JAAR KONDEN NET OP TIJD NÓG MEER SPIJT VOORKOMEN


null


Ze stonden vlak voor de oplevering van hun nieuw gebouwde seniorenwoning. Het huis hadden ze gekozen vanwege de grootste tuin in het project. Ze hadden het idee dat ze goed nagedacht hadden over het ontwerp van hun huis. Pas veel later ontdekten ze dat ze door de lastige indeling van het huis met scheve muren veel van hun dierbare antiek niet mee konden nemen. Er moesten veel keuzes gemaakt worden voor de inrichting, ze kwamen er niet uit. Slapeloze nachten hadden ze ervan. Helaas was het inmiddels te laat voor enkele bouwkundige aanpassingen. Zoals de haard die op de meest onhandige plek in de kamer staat. Dat ze geen vensterbank hadden, omdat ze niet gezien hadden dat deze ontbreekt op de tekening. En zo nog een aantal zeer onhandige oplossingen. En dan heb ik het niet alleen over de consequenties van de scheve muren.


In het ontwerp van het huis was niet echt, zeg maar gerust niet, rekening gehouden met het gebruiksgemak voor de bewoners. Helaas echt een gevalletje van een ontwerp gemaakt vanaf de tekentafel.

Lees het 'hele verhaal' en ontdek hier wat jij liever wilt voorkomen bij huisontwerpen

ALLEEN DE VOORGEVEL IS HETZELFDE GEBLEVEN

Paul uit Groningen, 23 jaar, kocht een somber, donker en klein schippers-huisje die onhandig was ingedeeld. Door een praktische indeling te maken, waarbij alleen de voorgevel is blijven staan, ontstond een licht, prettig, praktisch en royale woning met behoud van de ziel van het huis


RESULTAAT: van 50 m2 naar 70 m2 effectieve & prettige ruimte op dezelfde footprint


De bewoners van de overige schippershuisjes in de straat konden zich niet voorstellen dat er zoveel mogelijk is. De ex-bewoner vond het jammer dat hij zèlf de mogelijkheden voor dit zonnige huis niet had gezien. Ontdek in het filmpje rechts >> waarom. Klik hier voor meer informatie over dit project

het is zo'n fijn huis geworden

Ik kan me geen betere indeling voor mijn huis voorstellen. Paul is na méér dan 12 jaar nog steeds blij met zijn gerieflijke huis.

JE GAAT JE HUIS ONTWERPEN & BOUWEN? HIER IS JE NIEUWBOUW STAPPENPLAN

Dit handige Nieuwbouw Stappenplan laat je zien wat er op je pad komt tijdens de bouwfase. Ook de afwegingen die je maakt worden in het licht gehouden hoe ze in de praktijk gaan voelen. Ze helpen je met zaken :

 

  •     voor je op een rijtje zetten  
  •     waar je nu al rekening mee kunt houden
  •     en meer dan 50 handige tips die je meer opleveren dan geld alleen


Welke belangrijke zekerheden je beter vooraf veilig stelt, wat kun je verwachten, waar moet je over nadenken, volgorden, aandachtspunten, praktische zaken en wat je vooral niet moet doen.


Met dit stappenplan kijk je vooruit en tijd schept om na te denken voor meer overzicht & rust. Uiteraard gaat dit niet alleen over bouwkundige zaken, ook hier wordt je meegenomen vanuit de gevoelskant van wonen.

1E HULP BIJ JE HUISONTWERPEN

Wil jij nachtelijk gepieker voorkomen? Kies jij dan voor:


  •   gemakkelijk jouw beste keuzes maken vanaf 't 1e idee voor het ontwerp van      je droomhuis tot in detail? & Als die ook nog eens jouw woongenot verhogen?


  •   zeker zijn dat je straks zorgeloos kunt genieten van jouw super functionele    

        en comfortabele thuis? 


  •   1 op 1 geïnspireerd worden & ondersteunt worden bij het ontwerp van je 

         huis en bij de keuzes voor de details & invulling? Zodat je het uiterste uit je

         mogelijkheden haalt.


Kies voor de beste versie van je huis om straks jarenlang zorgeloos te genieten. Maak snel een afspraak. Dan sta je er niet alleen voor!

onze grote dank voor je geweldige onmisbare input & inzet bij 't ontwerp van ons droomhuis

We zullen je graag bij het project blijven betrekken en een beroep doen op je professionele support. Diane 

LAAT JE 'HET' EROP AANKOMEN ?

OF KIES JE GELIJK VOOR DE MEEST PRETTIGE & EFFECTIEVE INDELING?

BOUWPLAN TOETSEN?

Is jouw bouwplan wel ideaal? 


Voldoet jouw ideaalplaatje straks ook ècht aan je verwachtingen? Toch jammer als blijkt dat het raam in de keuken niet meer open kan omdat de kraan op je keukenblad in de weg zit


Zie je het effect van jouw eigen bouwtekening?  Is de bijkeuken praktisch ingedeeld, of is het eigenlijk een doorloop met wat opbergruimte?


Voorkom onnodige kosten, stress en spijt! 

Laat je bouwplan toetsen op functionaliteit en woongenot, zodat je straks jarenlang zorgeloos kunt genieten van alle comfort

KLEUR & MATERIAALADVIES

Help ... ik moet ook zoveel kiezen


Dreig je het overzicht te verliezen? Voorkom dat het anders uitvalt dan je had verwacht. Laat je inspireren & stap voor stap ondersteunen bij keuzes voor binnen en buiten


Met jouw ideaalplaatje als uitgangspunt kiezen voor samenhang bij je keuzes van het ontwerp van je huis, badkamer, keuken, interieur, de afwerking, materialen & kleuren


Zo schep je rust en kom jij niet voor verrassingen te staan

Maak van je huis JOUW THUIS

INTERIEUR ONTWERPEN

ontwerp je huis van binnenuit naar buiten


Vóóraf wil je weten of die deur dáár handig is, of dat de wand nèt te smal is voor je dierbare kast en toch liever niet pas als het te laat is? Kies voor je ultiem woonplezier? Dan ontwerpen we samen je huis vanbinnen uit naar buiten.


Met een praktische indeling vanuit jouw eigen interieur en dierbare spullen. Jouw voorkeuren voor kamers, keuken, badkamer, dus de gehele ideale plattegrond.


Je huis past zich aan aan jou, niet andersom.   

Download deze gratis Checklist voor je droomhuis

Als je gaat bouwen en je droom huis ontwerpen kan je je beter maar goed voorbereiden. Aangezien dit een hectische periode is waarin je veel keuzes moet maken is het fijn om inspiratie en tips bij de hand te hebben.


Deze GRATIS CHECKLIST voor je Droomhuis geeft je houvast waar rekening mee te houden als je bouwplannen hebt. Zodat je ontdekt wat jij belangrijk vindt en zeker niet wilt missen als je gaat bouwen. Als jij tenminste onnodige kosten, tijd en stress wilt voorkomen.


Zorg dat je deze gratis CHECKLIST voor je Droomhuis niet misloopt.


PS: Ze is ook handig als je wilt verhuizen en graag wilt weten waar jouw nieuwe huis voor jou aan moet voldoen.

50%
Download 'm direct
Het helpt je met je pakket van eisen
download hier de checklist voor je droomhuis
pakket van eisen maken voor je bouwplannen

Sparren over jouw nieuwbouwplannen?


... WAT VIND JIJ EIGENLIJK BELANGRIJK?

Kleur&Vorm in de media


Je treft me wel eens in de media. Als spreker op nieuwbouwbeurzen en woonbeurzen, of in redactionele stukjes in de krant, of woonmagazine Wonen&co.


Mijn visie en aanpak over bouwen en wonen is zó anders omdat welbevinden als uitgangspunt genomen wordt. We ontwerpen een huis van binnenuit naar buiten. Dat is niet alleen logischer en praktischer want wonen doe je ook binnen, toch? Dat woont niet alleen veel fijner je ervaart ook veel meer woonplezier. 


Eerlijk is eerlijk dat is soms best even wennen voor je ratio, Beginnen met een interieurontwerp, dus binnenste buiten je huis ontwerpen & vanuit de gevoelskant van wonen. Het klinkt heel ongewoon, maar de resultaten zijn zeer functioneel. Iedereen is enthousiast!

gevoelskant van wonen