Keuken ontwerpen

praktisch & sfeervol in jouw eigen stijl

je keuken ontwerpen gaat over meer dan een mooi plaatje!

Keuken ontwerpen lijken vaak vooral om het mooie plaatje te gaan. Je wilt ook dat je keuken handig is, toch? Of heb je 'm voor de mooi? 


Aan een keuken zitten zoveel aspecten die belangrijk zijn. Bedenk allereerst waarom schaf je een keuken aan? Om iedere dag te koken? Om keuken gerei in op te bergen, of voorraad? Om je eten voor te bereiden? Om aan te eten? Je keuken krijgt op zijn minst een paar functies. Bedenk dat je over veel moet nadenken als je er tenminste een prettige keuken van wilt maken.


Dat heeft niets met de prijs te maken, of het keuken design, maar met bijvoorbeeld hoe je de keukenkasten gaat indelen. Wat doe je waar? Ben je links of rechts? Hoe groot is degene die er het meest aan werkt? Je wilt immers geen pijn aan je rug krijgen als je gaat koken, of nèt niet in de pan kunnen kijken omdat het aanrecht te hoog voor je is. 


Ook andere zaken zoals de gezinsgrootte, je leefstijl, hoe belangrijk koken en eten voor je is en hoeveel ruimte dat idealerwijs in beslag neemt. Ook de vormgeving van de keuken, de sfeer, het materiaal, kleur, afwerking en jullie persoonlijke voorkeuren en budget zijn zaken om rekening mee te houden.

  •      prettig in gebruik

  •      veel opbergruimte

  •      mooi om te zien

ongelooflijk en... het gebeurt ECHT

Helaas merk ik soms dat over de aanschaf van een keuken te luchtig wordt

NA gedacht (dus letterlijk te laat )

Wat dacht je van :


null   het raam in de keuken kan niet open, omdat de kraan in de weg zit?

null   kookeiland getekend op plattegrond, maar niet handig in gebruik is?

null   de plaatsing van de kookplaat zorgt voor gevaarlijke situaties

null   de plek voor de keuken is bedacht vlak vóór een raam tot op de grond

null   het werkblad geeft te weinig effectieve ruimte om goed aan te werken


Op de tekening lijkt het allemaal heel eenvoudig en logisch. Helaas merk je dat meestal (te) laat als de indeling in gebruik nadelig uitpakt. Vaak pas tijdens de uitvoeringsfase.


blij dat het anders kan Wil je goed voorbereid zijn en zeker zijn dat het goed komt?

null Niet alleen mooi maar ook efficiënt?

null  Wil je geholpen worden en er echt jouw droomkeuken van maken? 

keukenontwerp bij verbouw
keukenindeling nieuwbouw
keuken na uitbouw

Praktisch & prettige keuken ontwerpen

Een keuken inrichten gaat niet alleen over keukenkastjes en keukenapparatuur. Ga je een keuken ontwerpen dan komt er veel meer kijken. Allereerst jouw wensen en de randvoorwaarden van de ruimte, zoals de maten en de vorm. Iedere situatie anders, ook de plek van de keuken bepaalt vaak voor een groot deel de indeling voor de rest van je woonruimte. 


Stel dat je twijfelt over een kookeiland. Dat neemt veel ruimte in, terwijl die plek misschien juist zo fijn is om te kunnen zitten. Waar kies je dan voor? Hoe belangrijk is je keuken?  


Waar is de entree en is dat handig daar?

Zijn er beperkingen?

Hoe is het met de lichtinval?

opstelling keuken & HET EFFECT

Een keuken plaatsen kan op veel verrassende manieren, zonder dat het de rust verstoort. Elke keukenindeling heeft een ander effect op de ruimte en op de mogelijkheden voor de overige functies in die ruimte. 


Het is belangrijk goed helder te hebben wat je wilt, Zorg dus dat je op tijd keuken ontwerpen maakt om te zien wat het effect in de ruimte is. Doe dat ook gelijk in de beginfase bij nieuwbouw zodat er direct rekening gehouden kan worden met de plek van aan- en afvoeren.


Het is aan te bevelen dat deze vast op de goede plek liggen. Zodat je niet de riolering, de watertoevoer, het afvoerkanaal en de stopcontacten bepalen waar jij het best je keuken kunt plaatsen. Met enig breekwerk kan je wellicht de ideale plek gebruiken.


De sfeer daar kom je vast en zeker wel uit, maar als je functionaliteit mist in een keuken dan merk je pas hoe belangrijk dat is. Een keuken kan meer zijn dan alleen een werkplek. Met een aantal handige ingrediënten kan jouw keuken je  zoveel meer gebruiksgemak en mogelijkheden bieden. 

review Kleur&Vorm

Judit

Huh, daar had ik niet aan gedacht

Judit stond er niet bij stil dat de plek van de oude keuken helemaal niet ideaal was. Ze stond op het punt om een andere keuken aan te schaffen en stond er niet bij stil dat haar keuken, met een kleine ingreep van de leidingen haar woonkamer veel meer effectieve ruimte kreeg. Ze was blij verrast.

wat vind jij belangrijk?

Hoe wil jij je keuken ontwerpen?

Welk effect wil je? 

Maakt jouw keuken deel uit van je woonkamer?

Breng je veel tijd door in de keuken?

Met welke keukenindeling wordt het daglicht optimaal benut?


De antwoorden op deze vragen kunnen grote invloed hebben op de indeling, verhoudingen, maten, de oriëntatie van de keuken en hoe jij je daarbij voelt. Dan hebben we het nog niet eens over de vormgeving gehad. Een goed keukenontwerp is inderdaad meer dan een mooi plaatje.


Een keukenaanschaf is een enorme investering, waar je jaren plezier van kunt hebben. Dan wil je toch ook zeker weten dat jouw nieuwe keuken tot in de puntjes doordacht is om fijn aan te kunnen werken, met super functionele opbergruimte en een handige routing?


Hoe belangrijk is een ideale keuken voor jou? Neem geen risico en maak direct een afspraak, dan maken we er samen jouw droomkeuken van!