arrow_drop_up arrow_drop_down

Keuken ontwerpen

praktisch & sfeervol in jouw eigen stijl

Een keuken is meer dan een mooi plaatje!

Je wilt ook dat je keuken handig is, toch? Of heb je 'm voor de mooi? 


Tuurlijk wil je dat je keuken mooi is dat past bij de rest van je interieur en sfeer. Maar hoe zou het zijn als deze tot in de puntjes doordacht is met super functionele opbergruimte? Een lust voor het oog is, de rest van jouw interieur ondersteunt en ook nog handig in gebruik is?

  •      prettig in gebruik

  •      veel opbergruimte

  •      mooi om te zien

ongelooflijk maar echt waar gebeurd

Helaas merk ik soms dat over de aanschaf van een keuken te luchtig wordt

NAgedacht (dus letterlijk te laat )

Wat dacht je van :


null   het raam in de keuken kan niet open, omdat de kraan in de weg                            zit?

null   er is een kookeiland getekend in de plattegrond, maar de ruimte                          erom heen is veel te klein voor optimaal gebruik

null    de plaatsing van de kookplaat zorgt voor gevaarlijke situaties


null    de plek voor de keuken is bedacht vlak vóór een raam tot op de                             grond


null    het werkblad te weinig effectieve ruimte geeft om goed aan te                               werken


Op de tekening lijkt het allemaal heel eenvoudig en logisch, helaas merk je dat meestal te laat als het nadelig uitpakt. Vaak als je al midden in de uitvoerings-fase zit. Wil je geholpen worden om stap voor stap de juiste beslissing te nemen voor het ontwerp van jouw droomkeuken? Niet alleen mooi maar ook efficiënt. Wil je goed voorbereid zijn en zeker zijn dat het goed komt, omdat je begrijpt wat de gevolgen van je keuzes zijn? 

keukenontwerp bij verbouw
keukenindeling nieuwbouw
keuken na uitbouw

Praktisch & prettige keukenontwerpen

Een keuken inrichten gaat niet alleen over keukenkastjes en keukenapparatuur. Bij een keuken aanschaffen komt veel meer kijken. Allereerst je wensen en de randvoorwaarden van de ruimte, zoals de maten en de vorm. Maar ook waar is de entree en is die daar handig? Zijn er beperkingen? Hoe is het met de lichtinval en zo zijn er nog veel meer zaken om rekening mee te houden. 


Ook andere zaken zoals de gezinsgrootte, je leefstijl, hoe belangrijk koken en eten voor je is en hoeveel ruimte dat idealerwijs in beslag neemt. De vormgeving van de keuken, de sfeer, het materiaal, kleur, afwerking en jullie persoonlijke voorkeuren. Iedere keuze die je per onderdeeltje maakt zorgt voor een ander effect.

opstelling keuken & HET EFFECT

Een keuken plaatsen kan op veel verrassende manieren, zonder dat het de rust verstoort. Elke opstelling heeft een ander effect op de ruimte en op de mogelijkheden voor de overige functies in die ruimte. 


Het is belangrijk goed helder te hebben wat je wilt, want met het ontwerp van de keuken wordt ook rekening gehouden met de aan- en afvoeren.


Het is aan te bevelen dat deze vast op de goede plek liggen. Zodat je niet de riolering, de watertoevoer, het afzuigkanaal en de stopcontacten bepalen waar jij het best je keuken kunt plaatsen. Met enig breekwerk kan je wellicht de ideale plek gebruiken.


Een keuken kan meer zijn dan alleen een werkplek. Met een aantal handige ingrediënten kan jouw keuken zoveel meer gebruiksgemak en mogelijkheden bieden.


Hoe wil jij je keuken ontwerpen?

Welk effect wil je? 

wat vind jij belangrijk?

Maakt jouw keuken deel uit van je woonkamer?

Breng je veel tijd door in de keuken?

Wordt het daglicht optimaal benut?


De antwoorden op deze vragen kunnen grote invloed hebben op de indeling, verhoudingen, maten, de oriëntatie van de keuken en hoe jij je daarbij voelt. Dan hebben we het nog niet eens over de vormgeving gehad. Een goed keukenontwerp is meer dan een mooi plaatje.


Een keuken is een enorme investering, waar je jaren plezier van kunt hebben. Dan wil je toch ook zeker weten dat deze aan jouw verwachtingen voldoet en tot in de puntjes gemak geeft? Hoe belangrijk is een ideale keuken voor jou?


Neem geen risico en maak direct een afspraak, dan maken we er samen jouw droomkeuken van!