arrow_drop_up arrow_drop_down
alles uit je bouwplan halen

over Fenneke 

waarom doe ik wat ik doe? >>


Je huis is meer dan een stapel stenen

DIT WIL JE WETEN VÓÓR JE gaat BOUWen!

Ben je wel eens in een ruimte geweest die niet prettig voelde? Waarschijnlijk wilde je daar het liefst direct weer weg. Wat nu als je iets over het hoofd gezien hebt en jij straks met tegenvallers te maken krijgt van je eigen droomhuis? Terwijl je wel anders had kunnen kiezen. Als jij niet weet waar vooral op te letten dan wordt het wel eens anders dan jij verwacht.


Wat doe je het liefst in een huis???  • JA ... fijn wonen!
  • Waarbij alles klopt en goed voor je werkt!
  • Waar je kunt opladen, tot rust en ontspanning komt!


Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat een ruimte je welbevinden beïnvloedt.  Mensen genezen sneller, ervaren minder pijn, voelen zich prettiger in een ruimte die goed voelt. Je omgeving heeft zelfs invloed op jouw gemoedstoestand.


Er zijn zo veel facetten in je huis en interieur die kunnen maken of jij je er straks prettig gaat voelen of niet. Essentieel als je jouw droomhuis gaat bouwen, niet? Als je een huis bouwt moet je vaak onder tijdsdruk veel beslissingen nemen waarvan je de consequenties soms niet eens kunt overzien. Daar gaat het wel eens mis en kan je verwachte resultaat wel eens flink tegenvallen.

Te vaak maak ik mee dat bouwplannen niet altijd praktisch zijn voor de bewoner. Dat is de reden dat ik alles omdraai en dat is reuze effectief. Dat heeft zich al 20 jaar bewezen.


review Kleur&Vorm

Diane

nog nooit heb ik zoveel aan iemand gehad!!

We hebben in de afgelopen 15 jaar vaak samengewerkt met 'professionals bij het bouwen en verbouwen van huizen. Maar het oprecht gepassioneerde, kundig, visionaire en grondige meedenken zoals jij dat voor de opdrachtgever doet is ongekend! Nog nooit heb ik zoveel aan iemand gehad. De tientallen verbeteringen maken alles bij elkaar een wereld van verschil. Zooo blij met je!!

Bouwplannetjes?

Stel: Je kinderen zijn de deur uit en je wil nog éénmaal je ultieme woondromen uit laten komen. Je eigen droomhuis bouwen die helemaal voldoet aan je wensen, functioneel is en veel woongemak oplevert.


Als de eerste vlinders geland zijn, begint het pas echt. Je vindt het best spannend. Er komt ineens zoveel op je pad waar je nog nooit over nagedacht hebt en tóch snel over moet beslissen. Keuzes maken, daar wordt het niet gemakkelijker van. Wat is een goede keuze? Hoe weet je dat het goed komt en dat 'ze' je begrijpen? Heb je nog overzicht? Of word je nu al overladen met beslissingen die je moet maken waarvan je de consequenties nu nog niet eens kunt overzien? Heb je nog het vertrouwen dat het wordt zoals jullie verwachten?


Je wilt gewoon een fijn huis en er op kunnen vertrouwen dat je straks zorgeloos kunt genieten. Wil je behoed worden voor pijnlijke missers die je door ondoordachte beslissingen extra geld, tijd, stress of zelfs je relatie kunnen kosten? Lijkt je het fijn om ondersteund en begeleid te worden om bewust de goede keuzes te maken voor het ontwerp van je huis van binnen en van buiten met details die ook nog eens je woongenot vergroten?  Als jij dat wilt maken we samen van je thuis een verlengstuk van je leefstijl die gegarandeerd aan jouw exacte verwachtingen voldoet en je ook op langere termijn meer woonplezier oplevert. 

Sinds 2001 ben ik, Fenneke Wortelboer, gespecialiseerd in dàt wat je niet ziet maar wel voelt. Dat zijn alle facetten die jouw woonruimte prettig en functioneel maken, want je leefomgeving heeft invloed op hoe jij je voelt. Daarom neem ik welbevinden altijd als uitgangspunt. Inmiddels is best bekend dat licht invloed op je heeft. Dat geldt voor nog veel meer facetten in huis, zoals materiaalkeuze, verhoudingen, daglichttoetreding, akoestiek, kleur, functionaliteit en hoe jij de woonruimte ervaart. Denk ook eens aan de ziekmakende kantoor'tuinen' die pas onlangs het nieuws bereikte. Beleving van ruimte is al 19 jaar mijn specialisme.


Ik help je met bewust keuzes maken als je je huis gaat bouwen. Door je huis vanuit gebruik en welbevinden te ontwerpen ben je zeker dat het functioneel is. Je het uiterste uit je mogelijkheden haalt en zorgt voor meer harmonie, rust, balans en eigenheid. Het maakt immers niet uit waar je een deur neerzet. Maar als je bewust let op alle onderbewuste facetten die een ruimte prettiger maken dan maakt het een wereld van verschil voor je welbevinden en woongenot.


Jij wilt toch ook liever gelijk de zekerheid dat je straks optimaal kunt genieten, zonder spijt achteraf? Je kunt die positieve effecten maar beter, voor hetzelfde geld, in je bouwplannen betrekken als je tenminste voor ultiem woongenot gaat. Wil jij straks genieten van een functioneel huis en prettig thuisgevoel? KLIK op de button om een afspraak te maken als je voor zekerheid en de makkelijke weg wilt gaan 

Zelf je eigen keuzes maken

Je wilt toch niet afhankelijk zijn van een ander? Zeker als je weet dat er onderbewust héél veel meespeelt voor jouw welbevinden

MIJN MISSIE

Er wordt veel te weinig rekening gehouden met functionaliteit en het woongenot van jou als bewoner. Het is mijn missie een beweging in gang te brengen dat ontwerpers, beslissers en ontwikkelaars zich meer zouden moeten richten op de beleving van jou als bewoner. Er is nog zoveel méér te behalen als er ook gekeken wordt naar de onderbewuste invloed van je omgeving op je welzijn. Een mooi plaatje hoeft niet te betekenen dat je er prettig woont. Als je geen zonlicht in je woonkamer krijgt heeft dat invloed op je woonplezier, je zou daar zelfs ziek van kunnen worden. Een kwalijke zaak, vind ik.


Dat is ook de reden waarom ik een interieuropleiding heb ontwikkeld waarbij de gevoelskant van wonen uitgangspunt is. Waarbij je ontdekt welke onderbewuste effecten van kleur, licht, ruimten, materialen en meer, je in kunt zetten om méér balans en rust te scheppen. Bovendien krijgen de interieurvormgevers een andere rol. Ze inspireren, geven inzicht, ondersteunen terwijl de bewoner zélf de beslissingen maakt.

De opleiding is niet alleen bedoeld voor interieurdesigners, maar ook bouwkundigen die ruimten vormgeven. Het geeft heel andere inzichten waardoor hun bouwtekeningen voor veel meer woongenot kunnen zorgen voor hun klanten. Zij verzorgen de basis. Hoe zou het zijn als de basis gelijk optimaal is?


Geregeld word ik als spreker gevraagd op bouwbeurzen en woonbeurzen en telkens krijg ik te horen, zo had ik het nog niet bekeken. Zou je nog eens naar mijn bouwplannen willen kijken? Keer op keer zie ik zoveel verbeterpuntjes die je niets extra's kosten.

review Kleur&Vorm

Diane

zoo de moeite waard geweest!

Als je er vanaf het begin af aan bij geweest was Fenneke, was het huis nog mooier geworden!! Wat ongelooflijk waardevol allemaal die aanpassingen. Zoo de moeite waard geweest!

Ons team

Fenneke

Praktisch & Holistisch Droomhuis Ontwerper

Matthijs

Geluksspecialist

Bert

Bouwkundige ondersteuning

waar word jij graag bij ondersteunt? 

adviseren

Wil je graag advies, of heb je even een steuntje in je rug nodig voor je interieur, kleurgebruik,  wil je samen materialen uitzoeken


Sparren over je bouwplannen

je bouwplan toetsen op functionaliteit en woongenot? 


Zodat je zeker weet dat het goed komt

ontwerpen

Ben jij een hoofd mens of een gevoelsmens ?


Een ding is zeker: je thuis voelen gaat over een gevoel. Als je gaat ontwerpen vanuit denken krijg je een ander resultaat dan dat je gaat ervaren hoe het straks zal zijn.


Heb jij het lef om vanuit het gebruik en jouw eigen spullen je huis te ontwerpen?

opleiden

Ben je verzot op interieur en wilt er professioneel mee aan de slag?


Vind je de onderbewuste invloed van kleur, materialen, ruimtelijke verhoudingen, en alles wat een ruimte prettig kan maken intrigerend?

 

Ontdek of deze opleiding iets voor jou is en ervaar in het GRATIS webinar wat ik bedoel

Anne

We zijn na jaren nog zó blij met je

We zijn zo blij dat je ons uit onze kokervisie hebt gehaald. Ik moet er niet aan denken als ons plan was uitgevoerd zoals wij dat in ons hoofd hadden

Joanna

Fenneke heeft heel veel kennis

Ze is hartelijk, open, luisterend, een gevoelsmens, kijkt wat je nodig hebt en doet dat vanuit verrassende perspectieven