arrow_drop_up arrow_drop_down
interieurspecialist

Over Fenneke

'Je huis is meer dan een stapel stenen'

Bouwplannetjes?

Zijn je kinderen de deur uit en willen jullie nog éénmaal je ultieme woondromen uit laten komen? Je droomhuis bouwen die helemaal voldoet aan jullie wensen, functioneel is en veel woongemak oplevert?


Als de eerste vlinders geland zijn, begint het pas echt. Je vindt het best spannend. Er komt ineens zoveel op je pad waar je nog nooit over nagedacht hebt en tóch snel over moet beslissen. Keuzes maken, daar wordt het niet gemakkelijker van. Wat is een goede keuze? Hoe weet je dat het goed komt en dat 'ze' je begrijpen? Heb je nog overzicht? Of word je nu al overladen met beslissingen die je moet maken waarvan je de consequenties nu nog niet eens kunt overzien? Heb je nog het vertrouwen dat het wordt zoals jullie verwachten?


Je wilt gewoon een fijn huis en er op kunnen vertrouwen dat je straks zorgeloos kunt genieten. Wil je behoed worden voor pijnlijke missers die je door ondoordachte beslissingen extra geld, tijd, stress of zelfs je relatie kunnen kosten? Lijkt je het fijn om ondersteund en begeleid te worden om bewust de goede keuzes te maken voor het ontwerp van je huis van binnen en van buiten met details die ook nog eens je woongenot vergroten?  Als jij dat wilt maken we samen van je thuis een verlengstuk van je leefstijl die gegarandeerd aan jouw exacte verwachtingen voldoet en je ook op langere termijn meer woonplezier oplevert. 

Sinds 2001 ben ik, Fenneke Wortelboer, gespecialiseerd in dàt wat je niet ziet maar wel voelt. Dat zijn alle facetten die jouw woonruimte prettig en functioneel maken, want je leefomgeving heeft invloed op hoe jij je voelt. Daarom neem ik welbevinden altijd als uitgangspunt. Inmiddels is best bekend dat licht invloed op je heeft. Dat geldt voor nog veel meer facetten in huis, zoals materiaalkeuze, verhoudingen, daglichttoetreding, akoestiek, kleur, functionaliteit en hoe jij de woonruimte ervaart. Denk ook eens aan de ziekmakende kantoor'tuinen' die pas onlangs het nieuws bereikte. Beleving van ruimte is al 19 jaar mijn specialisme.


Ik help je met bewust keuzes maken als je je huis gaat bouwen. Door je huis vanuit gebruik en welbevinden te ontwerpen ben je zeker dat het functioneel is. Je het uiterste uit je mogelijkheden haalt en zorgt voor meer harmonie, rust, balans en eigenheid. Het maakt immers niet uit waar je een deur neerzet. Maar als je bewust let op alle onderbewuste facetten die een ruimte prettiger maken dan maakt het een wereld van verschil voor je welbevinden en woongenot.


Jij wilt toch ook liever gelijk de zekerheid dat je straks optimaal kunt genieten, zonder spijt achteraf? Je kunt die positieve effecten maar beter, voor hetzelfde geld, in je bouwplannen betrekken als je tenminste voor ultiem woongenot gaat. Wil jij straks genieten van een functioneel huis en prettig thuisgevoel? KLIK op de button om een afspraak te maken als je voor zekerheid en de makkelijke weg wilt gaan 

Zelf je eigen keuzes maken

Je wilt toch niet afhankelijk zijn van een ander? Zeker als je weet dat er onderbewust héél veel meespeelt voor jouw welbevinden

DIT WIL JE WETEN VÓÓR JE gaat BOUWen!

Ben je wel eens in een ruimte geweest die niet prettig voelde? Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat een ruimte je beïnvloedt op hoe jij je voelt. Mensen genezen sneller, ervaren minder pijn, voelen zich prettiger in een ruimte die goed voelt. Er zijn meerdere facetten die maken of jij je er straks prettig gaat voelen of niet. Essentieel als je jouw droomhuis gaat bouwen, niet? Als je een huis bouwt moet je vaak onder tijdsdruk veel beslissingen nemen waarvan je de consequenties soms niet eens kunt overzien. Daar gaat het wel eens mis en kan je verwachte resultaat wel eens flink tegenvallen.

Te vaak maak ik mee dat bouwplannen niet altijd praktisch zijn voor de bewoner

MIJN MISSIE

Er wordt veel te weinig rekening gehouden met functionaliteit en het woongenot van jou als bewoner. Het is mijn missie een beweging in gang te brengen dat ontwerpers, beslissers en ontwikkelaars zich meer zouden moeten richten op de beleving van jou als bewoner. Er is nog zoveel méér te behalen als er ook gekeken wordt naar de onderbewuste invloed van je omgeving op je welzijn. Een mooi plaatje hoeft niet te betekenen dat je er prettig woont. Als je geen zonlicht in je woonkamer krijgt heeft dat invloed op je woonplezier, je zou daar zelfs ziek van kunnen worden. Een kwalijke zaak, vind ik.


Dat is ook de reden waarom ik een interieuropleiding heb ontwikkeld waarbij de gevoelskant van wonen uitgangspunt is. Waarbij je ontdekt  welke onderbewuste effecten van kleur, licht, ruimten, materialen en meer, je in kunt zetten om méér balans en rust te scheppen. Bovendien krijgen de interieurvormgevers een andere rol. Ze inspireren, geven inzicht, ondersteunen terwijl de bewoner zélf de beslissingen maakt.

De opleiding is niet alleen bedoeld voor interieurdesigners, maar ook bouwkundigen die ruimten vormgeven. Het geeft heel andere inzichten waardoor hun bouwtekeningen voor veel meer woongenot kunnen zorgen voor hun klanten. Zij verzorgen de basis. Hoe zou het zou als die gelijk optimaal is?


Geregeld word ik als spreker gevraagd op bouwbeurzen en woonbeurzen en telkens krijg ik te horen, zo had ik het nog niet bekeken. Zou je nog eens naar mijn bouwplannen willen kijken? Keer op keer zie ik zoveel verbeterpuntjes die je niets extra's kosten.

Ons team

Fenneke

Praktisch & Holistisch Droomhuis Ontwerper

Matthijs

Backoffice & Geluksspecialist

Bert

Bouwkundige ondersteuning

waar word jij graag bij ondersteunt? 

adviseren

Wil je graag advies, of heb je even een steuntje in je rug nodig voor je interieur, kleurgebruik,  wil je samen materialen uitzoeken


Sparren over je bouwplannen

je bouwplan toetsen op functionaliteit en woongenot? 


Zodat je zeker weet dat het goed komt

ontwerpen

Ben jij een hoofd mens of een gevoelsmens ?


Een ding is zeker: je thuis voelen gaat over een gevoel. Als je gaat ontwerpen vanuit denken krijg je een ander resultaat dan dat je gaat ervaren hoe het straks zal zijn.


Heb jij het lef om vanuit het gebruik en jouw eigen spullen je huis te ontwerpen?

opleiden

Ben je verzot op interieur en wilt er professioneel mee aan de slag?


Vind je de onderbewuste invloed van kleur, materialen, ruimtelijke verhoudingen, en alles wat een ruimte prettig kan maken intrigerend?

 

Ontdek of deze opleiding iets voor jou is en ervaar in het GRATIS webinar wat ik bedoel

Joanna

Fenneke heeft heel veel kennis

Ze is hartelijk, open, luisterend, een gevoelsmens, kijkt wat je nodig hebt en doet dat vanuit verrassende perspectieven

Anne

We zijn na jaren nog zó blij met je

We zijn zo blij dat je ons uit onze kokervisie hebt gehaald. Ik moet er niet aan denken als ons plan was uitgevoerd zoals wij dat in ons hoofd hadden