arrow_drop_up arrow_drop_down

Huisontwerp van binnenuit naar buiten

Wat heeft dit huis te maken met een grote bakkerskast?


Het huis is er om heen ontworpen!

Zie onderaan waarom

Dit huis is van binnenuit ontworpen


Dit huis is ontworpen rondom een oude bakkerskast, dus vanuit de inrichting. Omdat deze kast 3,20 meter breed is heeft dat dus invloed op de indeling van het huis. Door te voren persoonlijke inrichtingsontwerpen te maken wordt duidelijk welke verhoudingen en indeling het meest ideaal voor je is. Van daaruit kan je de positie op de kavel bepalen in verband met zonlicht en privacy.


Uitgangspunten waren onder andere: Het huis moet prettig voelen. Knus, gezellig, licht, praktisch, speels, veel kastruimte, prettige ruimtelijke verhoudingen, korte looplijnen en niet onnodig te groot zijn. Geen direct zicht op het aanrecht, energiezuinig, gebruik maken van natuurlijke materialen en vooral véél daglicht. Het liefst van ‘s morgens tot ‘s avonds zon.


Door helder te hebben wat de mogelijkheden zijn, plus de consequenties daarvan, kan je gemakkelijker keuzes maken. Dat is prettig want je denkt tevoren over het gebruik en woongenot na. Zo zijn de wanden passend gemaakt voor de bestaande kasten en piano. Ook is de home cinema geïntegreerd.

Het plaatje van buiten kwam pas later, waarbij steeds de binnenruimte leidend was. Zo is de buitengevel steeds op functionaliteit van de binnenkant afgestemd, net zo lang tot de verhoudingen buiten en binnen in evenwicht waren.


RESULTAAT:

Het is een licht en luchtig huis geworden die door de bewoners en bezoekers als zeer prettig wordt ervaren. Er is veel rekening gehouden in het ontwerp met het welbevinden en de invloed van de omgeving op de bewoners. Kleur, vorm, materiaal, (dag) licht en verhoudingen spelen daarbij een grote rol.


Zowel het ontwerp van het huis, inrichting, tuin en de bouwbegeleiding is door onszelf gerealiseerd.

Wil jij ook ondersteuning bij jouw bouwplannen?