arrow_drop_up arrow_drop_down

verbouw schippershuisje

van donker & klein naar een effectieve indeling met veel lucht & ruimte 

Lees onderin het verhaal

verbouw van het schippershuisje

van het donkere kleine huisje naar een praktische royale lichte woning met behoud van de ziel van het huis


 van 50 m2 naar 70 m2 effectieve & prettige ruimte op dezelfde footprint

het was een klein donker muf huisje

Niemand zag de potentie van dit kleine donkere schippershuisje. Ik was mee met de bezichtiging van dit schattige huisje en zag direct de potentie wat ze zou kunnen. Ze had alle ingrediënten in zich om een heel plezierig woonhuis te worden. Liefde op het eerste gezicht, ook voor Paul.  


Na een grondige verbouwing is het huisje verandert in een paleisje. Paul heeft zelf de grondige verbouwing uitgevoerd. Ja grondig, want alleen de voorgevel is blijven staan. Veel zon en daglicht maakt het hele huis nu zeer aangenaam en ruimtelijk. De indeling is geheel over de kop gegaan, maar de authenticiteit van het huisje is in tact gebleven. Dat vind ik zelf altijd heel erg belangrijk. 


De kleine keuken heeft plaats gemaakt  voor openslaande deuren naar het tuintje op het zuiden. Ook de muur tussen de oude keuken en de woonkamer is weggehaald. Voor het eerst kunnen de zonnestraaltjes de woonkamer binnenkomen.


De wc en het stukje gang heeft plaats gemaakt voor de nieuwe keuken. Er kwam een gewone trap in plaats van de ladder die in de gang stond voor als je naar boven in de enige slaapkamer / douche wilde komen. Kan je nagaan als je 's nacht had gestapt en via de ladder naar je bed moest en misschien 's nachts even naar het toilet moest gaan. 


De wc kon nog nèt in het voorste gedeelte van de gang. Door de efficiënte indeling, al zeg ik het zelf, is het een ruim huis geworden met overal bergruimte en boven zelfs twee slaapkamers en een ruime badkamer. En dat op dezelfde footprint.


Het lage scheve dak aan de achterkant is vervangen door een speels opgetrokken achtergevel. Welke duurzaam en onderhoudsvrij is. Je kunt wel stellen dat het gehele huis, op de voorgevel na, van vloer tot dak nieuw is gebouwd. Ook de hoge warmte isolatie en de vloerverwarming maken het een heerlijke woning.


Het huis past Paul als een jas, ook als er in de toekomst misschien gezinsuitbreiding komt kan er nog jaren met plezier in gewoond worden. Hij woont er inmiddels 10 jaren en wil nog lang niet weg.


Paul heb ik mogen begeleiden bij het ontwerp van de indeling, de buitenkant, materiaalkeuze binnen en buiten, ontwerp keuken & badkamer, het lichtplan, interieur, kleur, samen woon-winkelen. Het gehele plaatje


Paul

DE INDELING HAD NIET BETER GEKUND

De bewoners in de straat met de zelfde soort huisjes waren verbaasd dat dit mogelijk was. Het is een heerlijk huis om in te wonen.