Blind van verliefdheid op je keuken?

Blind van verliefdheid op je keuken?

Yesss... Je eigen droomkeuken ontwerpen

Eindelijk gaan jullie voor de nieuwe keuken. Daar heb je lang naar uit gekeken. Je hebt al zoveel plaatjes verzameld van wat je leuk vindt. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Ook heb je al een idee waar die precies moet komen te staan. JA, je moet wel rekening houden met de bestaande situatie, maar toch. Ook bij een nieuwbouwhuis staat die lang niet altijd op de meest ideale plek voor jou.

In je hoofd ga je gelijk uit van wat eigenlijk logisch zou zijn. Maar wat als dat logische niet de meest ideale plek is voor je keuken in jouw situatie? Geregeld zie ik dat keukens een eigen leven gaan leiden. Dat ze het allerbelangrijkste in huis gaan worden. Zó belangrijk dat er andere, in jouw ogen minder belangrijke zaken daarvoor moeten wijken. Een keuken is een grote investering en bedoeld voor de langere termijn.

Vaak wordt er gekeken naar de korte termijn. Wordt er een keukeneiland ingepland, terwijl dat voor de ruimte niet de meest ideale vorm is. Dan gaat er een soort blinde vlek ontstaan en wordt alles wat niet in dat ideaalplaatje past geboycot. Dan kunnen er zaken gebeuren waar je later heel veel spijt van kunt krijgen.

Enkele voorbeelden van blind van verliefdheid op je keuken:

 - De tussenruimte tussen de keukenblokken wordt steeds smaller en je bent overtuigd dat 1 meter toch wel echt genoeg is. Hoe zit dat dan als je moet bukken als je een deurtje of lade open doet?

- Het kookeiland wordt zo klein dat het onwerkbaar voor je wordt, maar door de vlinders in je buik, merk je pas als je voor het eerst je eten gaat voorbereiden. Of … als je het geluk hebt dat iemand even met je meekijkt naar het ontwerp van de keuken of dit echt is wat je straks ook nog graag wilt.

-Het overgrote deel van de ruimte opgevuld wordt met de keuken en er slechts een kleine plek over is om een zithoek van te maken. Alleen omdat je altijd al een kookeiland wilde. En nu je gaat verhuizen moet dat gaan gebeuren.

Je denkt dat het overdreven is?

Dit ben ik in de praktijk tegengekomen. Wil jij ontdekken waar nog meer op te letten? Je keuken is namelijk veel meer dan een mooi object.

Op de eerste plaats is het een werkruimte en is het handig als dat functioneel is, het gemak dienen, voldoende opbergruimte bieden, ergonomisch fijn zijn om aan te werken, kloppen met je wensen en ja het oog wil ook wat. De kleur en het materiaal hebben al veel impact op de uitstraling en moeten matchen met je interieur.


Wil jij goed voorbereid een plannetje maken voor jouw ideale keuken? Kijk dan ook nog even hier en ontdek nog meer missers die jij wilt voorkomen. Je vind er ook praktische inspiratie om bewust te kunnen kiezen.

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler.Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur