Een huis is meer dan een stapel stenen

Een huis is meer dan een stapel stenen

Stel dat alles kan?

Hoe zou je het vinden als je ‘s morgens wakker wordt en je ondergedompeld wordt in zonlicht? Lekker he?

En als die beleving nog eens versterkt wordt door een kleur die je oplaadt? ‘n Kleintje kleurtherapie😉 Dat is natuurlijk een grapje, maar bij mij thuis is dat zo. Daar krijgen we gelijk een opkikkertje als het zonnetje door onze gekleurde raampjes op ons lichaam schijnt als we onder de douche staan.

Keuzes kan je maken vanuit zoveel verschillende uitgangspunten en doelen. Door bewust keuzes te maken die je woongenot vergroten woon je straks nog prettiger. Hoe zit dat met jou in je ideale situatie als je na je werk thuis komt. Wil je dan ook kunnen genieten van het zonnetje in je woonkamer? Stel dat dat mogelijk is, maar jij daar niet aan gedacht hebt?

Dit is nu slechts één ding die jouw gemoedstoestand kan beïnvloeden. Zo zijn er tal van zaken om rekening mee te houden als je een huis bouwt. Je thuis optimaal fijn voelen, dat is wat je het liefste wilt, toch? Stel dat het mogelijk is als je je droomhuis ontwerpt en bouwt dat deze ook nog eens bijdraagt aan je welzijn, zou je daar dan blij van worden? Ik weet zeker dat je daar volmondig JA op zegt. Het mooie is dat dit ook mogelijk is en niet eens extra geld hoeft te kosten. Vind jij het dan ook niet veel logischer om vanuit welbevinden je huis te ontwerpen en je interieur in te richten? Toch gebeurt dat niet.

Er blijven zóveel kansen liggen

Wat mij betreft gaat wonen over voelen, want je thuis voelen zegt al dat het over een gevoel gaat. Dat wordt zwaar onderbelicht. Onbewust zijn er zoveel elementen in een huis en interieur die zorgen of jij je er prettig voelt of niet. Als je dat weet kan je ze bewust toevoegen in het ontwerp van je huis en interieurontwerp, om nog meer woonplezier te behalen.

Voel je ‘m?

Keuzes vanuit je hoofd geven andere resultaten dan keuzes vanuit je gevoel gemaakt. Tijdens een second opinion van bouwplannen maak ik vaak mee dat een ontwerp van een huis niet optimaal is in gebruik. JA de buitenkant ziet er schitterend uit, maar dat is echt geen garantie dat het binnen wel goed komt. Helaas maak merk je pas als je er eenmaal in woont dat sommige zaken onhandig zijn en je handen vol geld en moeite kosten om het alsnog aan te passen. Terwijl het niet hoeft, als je het maar eerder had beseft.

Wil jij dat risico lopen?

Wil jij voorkomen dat jouw blinde vlek onnodig zorgt voor veel stress en ergernis? Vraag dan snel een GRATIS Quickscan aan van je Bouwplannen. Écht, daar heb je nog jarenlang van plezier van

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler.Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur