Als muren toch oren hebben?

Als muren toch oren hebben?

Positief of negatief?

Normaal gesproken was je veel op je werk. Nu je veel thuis en binnen zit en al gezeten hebt, heb je misschien gemerkt dat de muren op je af komen. Terwijl er aan je huis niets veranderd is. JA ook jouw thuis heeft een bepaalde energie. Je huis, woonkamer, slaapkamer, de kleuren op je muren, alles heeft een eigen energie. En jij resoneert mee met je omgeving en jouw omgeving resoneert met jou. Als het positief is voelt dat heerlijk, maar ook als dat negatief is heeft dat effect op jou. Misschien ben je ineens hartstikke klaar met die kleur op de muur.

Je woonkamer krijgt ineens een heel andere functie. Dat van werkplek, thuisschool, ontspannen, spelen en dat blijkt geen fijne match te zijn. Energetisch gezien is je woonkamer bedoeld om te ontspannen. Werken in de woonkamer verandert de energie. Dus maak een apart plekje in de kamer waar je kinderen les krijgen. Als ze daar alleen zitten om te ‘schoolwerken’ dan kunnen ze zich in de rest van de kamer vrij en ontspannen voelen.

Wel eens gehoord dat muren oren hebben?

Dat is weer een heel ander verhaal, maar het gaat wel allemaal over energie. Wellicht herken je dat een van je kinderen maar niet kan slapen, of het niet fijn vindt in zijn of haar slaapkamer. De energie van iedereen die er geleefd hebben zit opgeslagen in de muren. Misschien ben je heel gevoelig en voel je dat zelfs. Slaap je onrustig, voel je je erg moe in bepaalde ruimten of op bepaalde plekken in huis of elders. De ene plek ervaar je als prettig op de andere plek voel je een nare energie. Verdriet, strijd, narigheid, blijdschap, het wordt allemaal opgeslagen.

Daarom is het ook fijn om je huis helemaal te verven met een neutraal sausje van je zelf. Neutraliseren eigenlijk, soms is dat niet genoeg. Dat klinkt misschien als hocus pocus, maar er zijn echt mensen gespecialiseerd om je huis energetisch te reinigen. Ook spullen kunnen geladen zijn met energie van (vorige) eigenaren. Daarom werden er ook zoveel huizen opgeruimd toen we eenmaal verplicht moesten binnenzitten. Ze zeggen wel eens een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd.

Vind je het interessant om meer geheimen te ontdekken over hoe het soms komt dat het gewoon niet klopt thuis? Niet alleen hocus pocus, maar ook praktische voorbeelden hoe je je kamer het best kunt verlichten. Hoe dat zit met kleur, wat je aan je slaapkamer kunt doen om beter te kunnen slapen. Welke invloed materialen hebben hoe je de juiste keuze maakt voor je raambekleding en nog zoveel meer. Je ontdekt dat de keuzes voor jouw huis en interieur dus invloed hebben op hoe jij je voelt.

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler.Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur