Je huis ontwerpen? Dan ga je toch naar een architect?
Ja dat is een optie dan wordt het vast en zeker mooi en is het bouwkundig dik in orde.Naar aanleiding van je wensen wordt vaak een ontwerpschets gepresenteerd en vanuit jullie feedback wordt dit plannetje verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp.
Maar ... het kan ook anders
Er zijn natuurlijk veel meer woonoplossingen mogelijk die ook naar jouw droomhuis leiden maar anders worden aangevlogen. Maar wist je dat je, voor hetzelfde geld, nog meer woonplezier uit het ontwerp van je droomhuis kunt halen? Zo maak ik bijvoorbeeld veel verschillende indelingen naar aanleiding van jullie wensen en van daaruit kunnen jullie zelf keuzes maken welk onderdeel het meeste aanspreekt.
Daar maak ik dan weer een nieuwe indeling van. Je zou het wellicht niet verwachten, maar ...
De indeling bepaalt namelijk je woongenot! Van daaruit gaan we verder en ontstaan de muren, ramen, deuren en vormen van de ruimten vanuit de meest ideale uitgangspunten. Meerdere uitgangspunten dus. Mijn specialisme, de energetische / gevoelskant van wonen, is niet iets waar überhaupt rekening mee gehouden wordt. Gewoonweg omdat bijna niemand zich daar nog bewust van is.
Wat doe ik dan zo anders? Het verschil met mij is dat ik wonen vanuit verschillende uitgangspunten van binnenuit benader en vele stappen vooruit zie. Mijn uitgangspunten voor het ontwerp van huis en interieur zijn altijd vanuit hoe de ruimten prettig voelen en hoe je straks prettig kunt wonen.
Hierbij let ik op gebruik, functionaliteit, praktisch, gemak, comfort, energetische effecten, welbevinden, toekomstgericht en multifunctioneel, persoonlijke situatie, details, harmonie, balans, eigenheid dus weerspiegeling van jezelf, de energie van de ruimte. De invloed van licht, De invloed van kleur, De invloed van materialen, akoestiek, de impact van ruimtelijke verhoudingen op jouw welbevinden. Dus meer dan alleen een mooi plaatje. Door het totaalplaatje te overzien en de energetische consequenties van keuzes vooraf te begrijpen kan je bewust je keuzes maken met het einddoel voor ogen.
Vaak worden de keuzes voor wonen stapje voor stapje gemaakt, maar dan stapel je in feite beslissing op beslissing en onderweg een andere weg inslaan omdat je onderweg de meest ideale route ongemerkt verandert hebt en te maken krijgt met compromissen en bijpasses. En zie je niet meer waar je tegen aan gaat lopen. 'Blinde vlekken' dus.