Best trots op mezelf

Best trots op mezelf

Wist je dat ik gevraagd ben?

Om in de Nationale Architectuurguide te staan? Daar ben ik best heeuul trots op. Ook al ben ik geen architect, mijn bijzondere kijk op wonen en aanpak spreekt hen erg aan.

Zo help ik stellen met bouwplannen die, nu hun kinderen de deur uit zijn nog één keer hun droomhuis willen bouwen. Nu moet ik er even bij vertellen dat ik sinds 01-01-2001 gespecialiseerd ben in wat je niet ziet maar wel voelt 😉 Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar niet als je weet dat je door je omgeving wordt beïnvloed. De documentaire op televisie van Teun van der Keuken over de ziekmakende kantoor’tuinen’ is daar een duidelijk voorbeeld van. Je kunt dus zelfs ziek worden van een ruimte.

Zeker nu we min of meer opgesloten zitten in ons eigen huis, maakt het uit in welke omstandigheden je woont. Nu je veel tijd thuis verblijft merk je wellicht veel sterker dat je iets mist in huis, of dat de muren op je af komen, dat je je opgesloten, of onbehaaglijk voelt. Als dat aan de basis van je huis ligt los je dat niet een twee drie op. Je woont er nu eenmaal en zal het er mee moeten doen.

Het lastige is dat lang niet iedereen de kans heeft om z’n eigen ideale huis samen te stellen. Grote instanties beslissen voor de bewoners hoe nieuwe woonsituaties eruit komen te zien. Daar gaan vaak jaren over heen, maar dat betekent niet automatisch dat er gekeken wordt naar de beste oplossing voor de bewoners. Terwijl zij het zijn die de effecten op hun woongenot dagelijks ervaren.

Vaak doe ik ’n second opinion voor bouwplannen

Mijn ervaring is dat in veel huizen de indeling van de plattegrond niet optimaal is, of eerlijk gezegd ronduit onhandig. Hoeveel mensen heb jij al ontmoet die niet begrijpen waarom de stopcontacten midden op de muur staan? Precies daar waar nu nèt je kast had kunnen staan. Het is niet hoe groter hoe beter en in een kleine woning is er niets mogelijk. Je kunt kleine ruimten heel efficiënt en functioneel indelen. Ook in standaard woningen merk ik vaak dat er veel grote loze ruimten zijn en de zithoek eigenlijk te klein door de onhandige ‘beuk’maten of onhandige vorm van de ruimte die jouw mogelijkheden beperken.

Dan heb ik het nog helemaal niet gehad over de onbewuste invloed van daglicht, kleur en materialen op hoe jij als bewoner je straks in die ruimte voelt. VOELT dus! Want prettig wonen gaat over voelen en daar wordt mijns inziens veel te weinig rekening mee gehouden. Oja … het is mijn specialisme. Zo kunnen kleuren agressie opwekken, rust scheppen. Gebrek aan daglicht je ziek maken. Materialen onrust veroorzaken en nog zoveel zaken meer die ook nog eens effect hebben op elkaar. Positief en negatief. Zo kan je voor hetzelfde geld veel meer woonplezier ervaren door je keuzes voor het ontwerp van je huis, je interieur en de kleuren en materialen en nog veel meer facetten bewust te kiezen. Daarmee bedoel ik dat je de consequenties herkent van je keuzes, ook de onbewuste gevolgen voor jouw gemoedstoestand.

Mijn missie en visie

Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen zich thuis prettig voelt er meer harmonie in de wereld zal zijn. Jij wilt toch ook fijn wonen? Ik vind dat een basisbehoefte. Je kunt huizen bouwen waar bewoners zich goed voelen door rekening te houden met hoe je erin woont en wat de optimale oplossing is in dat specifieke geval. Er zijn zóveel facetten waar je rekening mee kan houden die je niets extra’s kosten maar wel veel meer woongeluk opleveren.

Mijn grote wens is dat welbevinden het gegarandeerde uitgangspunt zou moeten zijn in de gehele bouwkolom. Van gemeenten, projectontwikkelaars, architecten, bouwkundigen, ontwerpers op welk gebied van wonen dan ook, interieur stylisten, mensen die anderen kleur en materialen adviseren, lichtplan-makers. Vanaf het eerste idee tot en met de uitvoering van het gehele plaatje tot in detail.

Om mijn visie en missie kracht bij te zetten heb ik een interieuropleiding ontwikkeld vanuit mijn specialisme, de onbewuste invloed van jouw woonomgeving. En spreek ik op bouw- en woonbeurzen om mensen wakker te schudden om met een ander oogpunt te kijken naar hun bouwplan.

Wat ik anders doe?

Ik ontwerp van binnenuit naar buiten. Vanuit je eigen interieur en gebruik van de ruimte en … hoe dat voor jou prettig voelt! Dat is heel praktisch en prettig maar ook veel functioneler, want alles staat op de meest optimale plek.

Heb je bouwplannen, of heb je bouwtekeningen die je graag wilt toetsen of je alles uit je mogelijkheden haalt en fijn is om in te wonen? Neem dan geen risico vraag dan een GRATIS Quickscan van je Bouwplannen aan.

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler. Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

Wist Je dat je energetisch beïnvloed wordt door je eigen interieur?

Bijvoorbeeld je vloer:
Ontdek hoe jouw vloer een fijne basis wordt

tips vloer aanschaffen