De nachtmerrie van elke kleuradviseur

De nachtmerrie van elke kleuradviseur

Deze tekst ontvang ik vandaag in mijn mailbox. Het is van een kleurexpert gericht aan mensen die zelf kleuradvies geven.

Er zit een stappenplan bij hoe hiermee te om gaan als adviseur.

Gelijk schiet ik in de weerstand. Moet je nagaan je zoekt kleuren uit voor je klant en je klant vindt het niet mooi. Bijzonder! Als dit gebeurt dan heb je echt iets niet goed gedaan, vind ik. Hoe zo de interieur- / kleuradviseur beslist??? Hoe is het mogelijk, dit wil je toch niet? Waarom wijk ik zó extreem af van wat blijkbaar nog steeds als ‘gewoon’ bestempeld wordt?

Over wie gaat het eigenlijk?

Fijn wonen gaat er toch over dat opdrachtgevers zich thuis voelen en blij worden van hun woon- en kleurkeuzes? Wat mis ik hier? En trouwens… wist jij dat je onbewust beïnvloed wordt door jouw omgeving? Dus alles wat je thuis hebt staan, zelfs de vormen van de ruimten. Om het nog concreter te maken iedere keuze die jij maakt voor je huis en thuis hebben invloed op hoe jij je er voelt.

Er is meer

Mijn visie en aanpak, die gebaseerd is op 20 jaar expertise, komt voort uit dat onder andere kleur onbewust jouw gemoedstoestand positief, maar ook negatief kan beïnvloeden. Een gegeven waar je voorzichtig mee moet omgaan vind ik. Ik heb daar speciaal een interieuropleiding voor ontwikkeld waarin je zelf ontdekt hoe jij met je interieurontwerpen, het ontwerp van een huis, de keuzes van materialen en kleuren het welbevinden van de bewoners onbewust invloed.

Bewustzijn

Steeds meer worden wij ons bewust van zaken waar wij in het verleden nooit bij stil gestaan hebben. Ik vind het belangrijk dat iedereen gaat beseffen dat je je omgeving in kunt zetten om je fijner in je vel te laten voelen. Gewoon door keuzes te maken voor jouw interieur en kleuren die voor je werken. Dat ligt gewoon voor het oprapen, zo zonde als je daar niets niets mee doet. Nu jij dit weet zou jij daar dan ook gebruik van willen maken? Wil jij meer weten over hoe jij beïnvloedt word door jouw eigen woonsituatie, kijk dan zeker even hier.

Het is mijn missie om welbevinden als vanzelfsprekend uitgangspunt in de mindset van de interieurwereld, maar ook in de bouwwereld te krijgen. Want met het ontwerp van een huis wordt de basis van woongeluk gemaakt. Een thuis. ‘Je thuis’ is als het goed is een woord met een bepaalde lading. Iedereen heeft daar een eigen beeld en verlangen in. Als het goed is dan is jouw huis en interieur een spiegel van jezelf.

Wat mij betreft is de rol van ‘adviseur’ op de achtergrond om te inspireren en inzicht te geven in de effecten van bijvoorbeeld de keuzes voor kleur en de impact die die kleurencombinatie teweegbrengt op de ruimte en vooral op de bewoners. JA, dat is misschien even wennen, maar die impact is groot. Stel dat alles kan?

Hoe zou je het vinden om je eigen kleurkeuzes te kunnen maken?

Met een steuntje in je rug, onafhankelijk van wat een ander daarvan vindt? Word je daar blij van?  Of geef je liever al je woon- en kleurkeuzes uit handen en word je graag verrast?

Een bijdrage leveren aan nóg meer woongeluk dat is waar ik blij van word.

Waar ga jij voor in vuur & vlam en heb jij je eigen visie op?

 

 

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler. Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur