Voel jij je thuis nog niet thuis?

Voel jij je thuis nog niet thuis?

Voel jij je thuis na jaren nog niet thuis? 

Vaak hoor ik klanten zeggen dat ze zich na jaren nog niet thuis voelen in hun eigen huis. Ze hebben vaak al van alles eraan gedaan. Hebben ontzettend veel geld aan prachtige nieuwe meubels en accessoires uitgegeven, maar telkens ervaren ze dat als een miskoop. In de winkel lijkt het geweldig, maar thuis lijkt het compleet anders. 

Soms lijkt het ineens veel kleiner, of juist veel groter. Is de kleur ècht heel anders dan in de showroom. Moedeloos word je ervan. Dat komt ook omdat er geen enkele situatie gelijk is. Nu heeft een woonkamer ook meestal een heel andere vorm en lichtinval dan de winkel. Het is er vaak veel groter en er staan allemaal andere meubels en kleuren in de buurt, waardoor alles heel anders lijkt. 

Alle interieuronderdelen hebben namelijk invloed op elkaar. Zo kan het zijn dat precies hetzelfde setje bij jouw vriendin fantastisch kan lijken en bij jou als de zoveelste miskoop voelt. Vraag jezelf eens af:

  1. Waar baseer jij je beslissingen eigenlijk op kies je vanuit je hoofd vanuit je gevoel? 
  2. Zoek je iets om de boel op te leuken, of wil je de basis goed hebben?
  3. Doe je impuls aankopen of zit je lang te wikken en wegen?
  4. Wat vind je dan belangrijk?
  5. Kijk je dan naar het geheel of wil je het gewoon graag hebben?

Besef dat je huis en hoe je het ingericht hebt het fijnste voor je is als het een weerspiegeling van jezelf is. Een showroom lijkt misschien wel mooi van de buitenkant, maar je thuis VOELEN is veel belangrijker. Als jij nu in je kamer kijkt, wat staat er dan in waar je eigenlijk niets mee hebt? Mis je dan gelijk veel bergruimte, of mis je dan eigenlijk niets? Hoe zou het dan zijn als je het uit je kamer haalt?

Want meestal hebben we veel te veel in onze woonkamer staan. Een eerste stap kan zijn om al het overbodige uit je kamer te halen. Natuurlijk weet ik niet of dit ook bij jou de reden is dat je voor jouw gevoel nèt de plank mis slaat. Een ding is wel zeker overbodige zaken weghalen doet je goed. Je kamer en jij krijgen dan letterlijk meer lucht. En ... de mooie zaken krijgen op deze manier veel meer de aandacht die ze verdienen.

Wellicht vind je het fijn om te ontdekken wat er aan de hand kan zijn. Want het zou ook zo maar eens kunnen zijn dat er diepere oorzaken aan ten grondslag liggen. Iets wat helemaal niet aan je spulletjes hoeft te liggen maar aan de kleur, het materiaalgebruik, aan de raambekleding, de lichtinval, de manier waarop de verlichting hangt. Of iets mysterieuzer: dat het niet fijn voelt. Want wist jij dat je onbewust beinvloed wordt door jouw eigen huis en inrichting?

Er zijn meerdere facetten die kunnen zorgen dat je je thuis niet prettig voelt. Meestal gaat het over de combinatie. Als je het interessant vindt heb ik een inspiratiebundel gemaakt omdat jouw huis en interieur dus invloed hebben op hoe jij je voelt. Dat gaat over juist die diepere laag wat jouw thuis onbewust bij je teweeg kan brengen. Waarin je bijvoorbeeld ontdekt welke stoorzenders jou zelfs 's nachts als jij je ogen dicht hebt onrustig maken. Er passeren vele thema's vanuit de energetische kant van wonen ... je krijgt ook vele praktische handvatten om thuis zelf balans en rust te brengen in je interieur. Van de inzichten, waar de meesten zich niet eens bewust zijn, ga je nog jaren plezier van hebben!

Natuurlijk ben ik niet voor niets gespecialiseerd in wat je niet ziet maar wel voelt :) want ik vind het heel belangrijk dat je je thuis fijn voelt. Dat brengt rust en harmonie in jezelf.

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler. Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur