Help, het is Blue Monday! Ontdek 5 geheimen om je thuis fijner te voelen

Help, het is Blue Monday! Ontdek 5 geheimen om je thuis fijner te voelen

De 3e maandag van het jaar is Blue Monday, vandaag 18 januari 2021 is de meest depressieve dag van het jaar. De warmte van de feestdagen is voorbij, ook al waren ze in deze bizarre tijd in afgeslankte vorm. Het grijze weer werkt helemaal niet mee. We glijden van de ene lock down door naar de andere. Je moet weer de zeilen bijzetten en loopt nu eigenlijk al op je tandvlees. Bovendien ben je weer in de koude realiteit gekomen dat je goede voornemens weer niet gelukt zijn.

5 bizarre wondertjes die je helpen om je thuis beter te voelen

  1. Neem vandaag een oranje douche, de tegenovergestelde kleur van Blue Monday 😉 Visualiseer dat het water jouw (ver)oordelende gedachten van je afspoelt. Laat alles wat jou vandaag niet ondersteunt verdwijnen in het putje, waar het geneutraliseerd wordt. Zegt dat in gedachten er even bij. Oranje brengt je naar je eigen gevoel, laat je kansen en mogelijkheden zien, daagt je uit en maakt je vrolijk. Leg vandaag je fruitschaal vol oranje sinaasappels en mandarijnen en eet er een paar.
  2. Zet de ramen een poosje helemaal open, het liefst de deuren ook. Klap in je handen in iedere hoek van de kamer. Klinkt het in iedere hoek gelijk? Het kan zijn dat energie zich daar verzameld heeft. Als energie blokkeert heeft dat ook invloed op jou. Als energie stroomt kom jij ook in beweging. Klap totdat het geluid helder wordt.
  3. Zet er klassieke muziek bij aan zoals Vivaldi of Mozart. Dat zet de energie in je kamer in beweging. Laat de muziek aan als je weggaat en liefst nog een nacht. Je kunt dit uiteraard ook in de zomer doen. En voel eens of je verschil voelt.
  4. Zorg dat het licht vrijelijk naar binnen kan stromen, doe vitrages, luxaflex, gordijnen en alles wat het daglicht beperkt open. Hoe meer licht hoe beter. Je kunt ook het zonnetje erbij visualiseren nu die er vandaag niet is, want merk jij ook dat als de zon schijnt je jezelf blijer voelt? Doe kaarsjes aan als het wat donkerder wordt en laat het warme licht je omarmen.
  5. Koop een bos verse bloemen, neem er even de tijd voor en voel … laat de bloemen jou kiezen. Zet ze in de kamer waar je bent, of als je werkt zet ze vandaag bij je werkplek en merk dat een fris fleurig boeket de energie lichter maakt.

Klinkt het een beetje spiriwiri? Probeer het eens uit. Overigens kan je dit zo vaak doen als jezelf wilt, niet alleen vandaag.

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler.Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur