Wat kleur met jou kan doen

Wat kleur met jou kan doen

Sta jij ook open voor een andere kijk op kleur?

Kleur wordt vaak in interieurs gebruikt omdat ze in de mode zijn, of èrg hot zijn op dit moment. Overigens zonder dat de ruimte of situatie daarbij in beeld is geweest. Als ik je nu vertel dat kleur onbewust veel met je doet, ook in je interieur. Dan begrijp je misschien dat kleur kiezen best wel een persoonlijk dingetje is. Dus een trendkleur gebruiken is ècht geen garantie voor succes. Het hangt van zoveel factoren af hoe jij de kleur in die specifieke situatie en ruimte ervaart.

Vaak worden kleuren ‘zomaar’ toegepast zonder bewust de uitwerking daarvan te onderkennen. Op het oog ziet het er misschien best wel aardig uit, maar als je naar het grotere geheel kijkt dan kan dat soms best wel een stoorzender zijn. Zonder dat het overigens stevige kleuren hoeven te zijn. Kleur kan onbewust onrust veroorzaken in de ruimte maar ook bij jou zelf. Mijn hele leven ben ik behoorlijk geïntrigeerd door kleur en de effecten daarvan in ruimten. Dat ik het een tikkeltje anders doe dan anderen zal je nu wel beseffen. Kleur en trouwens alle woononderdelen belicht ik vanuit de holistische kant en welbevinden.

Zo zie ik momenteel vaak de trendkleur groen te pas en te onpas gebruikt worden. Wist jij dat je zelfs de kachel hoger aanzet als je groen op de ‘verkeerde’ wanden plaatst? Het ligt uiteraard altijd aan de persoonlijke situatie wat het effect zal worden? Geen huis, geen ruimte en geen mens is gelijk. Waarom dan wel voor iedereen dezelfde oplossing?

 

Wist jij …

dat je kleur kunt inzetten om je beter te laten voelen?

Dat is mijn specialisme. Dat is ook de reden dat we het heel veel over de onbewuste impact van kleur hebben in de door mij ontwikkelde intuïtieve interieuropleiding. Het is immers niet voor niets al 20 jaar mijn specialisme. Als je leuk en interessant vindt heb je nu de kans om 6 weken met een korte online versie van de onbewuste kracht van kleur in je interieur mee te doen. Die heel gemakkelijk in te zetten is voor jouw eigen interieur.

Hoe zou jij het vinden om op een diepere laag eens te kijken naar de kleuren die jij in je eigen interieur gebruikt hebt en wat het effect is op jouzelf? Ben je er nog blij mee? Voel je je onrustig thuis en kan kleur daar een onderdeel van zijn? Wat zijn de valkuilen van kleur? Wat is in verbinding en wat juist niet en welk effect heeft dat op jezelf? De disharmonie zit ‘m vaak in de nuances. Kleur kan jou geestelijk vastzetten, kleur kan je energie geven, rust geven en alles daar tussen in. Interessant dus.

Als jij nieuwsgierig bent hoe je kleur in kunt zetten om zelf meer in balans te komen via de kleuren die je gebruikt in je interieur? Dan heb ik daar een zes weekse kleurbewust-zijnsreis voor ontwikkeld. Wil jij ontdekken hoe jij thuis de energie kan veranderen door middel van jouw kleurgebruik? En wat het effect van kleur is op jezelf? Je hoeft niets te veranderen als het al goed is. Dan is vooral de meerwaarde dat je inzicht krijgt en het effect ervaart van de nuances in kleur, ook al lijkt het verschil klein.

 

Meer informatie over De Kracht van Kleur in je Interieur en wanneer we starten?

Over de schrijver
Inspiratie vanaf jouw eerste idee om je droomhuis te bouwen tot en met het ontwerp van je inrichting. Of eigenlijk andersom! Fenneke ontwerpt samen met jou je droomhuis VAN BINNENUIT naar buiten. Vanuit jouw interieur en vanuit hoe de ruimte goed voor je voelt. Dat is niet alleen prettiger omdat alle keuzes worden gemaakt vanuit jouw welbevinden, het is veel functioneler. Omdat het haar missie is, zoveel mogelijk mensen wakker te schudden dat het niet alleen om een mooi plaatje gaat, heeft ze een unieke Holistische Mindful Interieuropleiding ontwikkeld vanuit haar specialisme 'de gevoelskant van wonen'.
Reactie plaatsen

FEEST!!! KLEUR&VORM HELPT 20 JAAR WOONDROMEN UITKOMEN

KOMENDE TIJD VEEL ACTIES, HOUDT HET IN DE GATEN

de onbewuste kracht van kleur in je interieur